Μπακογιάννης: Ασφάλεια και ναρκωτικά στο επίκεντρό μας

Μπακογιάννης: Ασφάλεια και ναρκωτικά στο επίκεντρό μας
Ο Κώστας Μπακογιάννης Eurokinissi

Κυρίαρχο θέμα αυτό της ασφάλειας για τον κ. Μπακογιάννη ο οποίος μιλώντας στον News24/7 στους 88.6 τόνισε πως "ο δήμαρχος πρέπει να το πάρει πάνω του, να βγει μπροστάρης με ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλειας".

Ντιμπέιτ των υποψηφίων για το δήμο Αθηναίων (με την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής) πρότεινε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα ασφάλειας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Αυτό που ακούω από παντού είναι ότι ο κόσμος φοβάται να βγει από το σπίτι του. Στην Πατησίων τα φροντιστήρια κλείνουν από τις οκτώ το βράδυ, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δεν μπορεί κανείς να σταθεί το βράδυ. Ο δήμαρχος πρέπει να το πάρει πάνω του, να βγει μπροστάρης με ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλειας. Ζητήματα όπως ο φωτισμός και η καθαριότητα είναι κομβικής σημασίας. Το οργανόγραμμα προβλέπει 47 θέσεις για την ασφάλεια στον Αγ. Παντελεήμονα. Σήμερα έχει 13. Αυτό είναι εξωφρενικό”.

Σε σχέση με το πρόβλημα των ναρκωτικών ανέφερε ότι “οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Έχουμε ξεκινήσει συζήτηση με φορείς και με χρήστες για τη δημιουργία κοινωνικών δομών ώστε να έχουμε κλειστά ελεγχόμενα κέντρα για τους χρήστες. Υπάρχουν περισσότερα από 95 σε όλη την Ευρώπη”. Σε σχέση με τις υπηρεσίες καθαριότητες διευκρίνισε ότι “μιλάω για συμπράξεις με ιδιώτες, όχι για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας. Υπάρχουν συγκεκριμένες δράσεις στις οποίες με τέτοιες συμπράξεις μπορεί να προκύψει και οικονομικό όφελος, ο δήμος Αθηναίων είναι υποστελεχωμένος”.

Σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε: “Κατά τη δική μου άποψη ο αυτοδιοικητικός πρέπει να ασχολείται με την αυτοδιοίκηση. Είμαι στοχοπροσηλωμένος. Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πολλές αδυναμίες και κενά που με προβληματίζουν”.

“Δεν θα ήμουν στην δημόσια ζωή -συνέχισε- αν δεν ανήκα σε μεγάλη πολιτική οικογένεια γιατί ο πατέρας μου θα ζούσε και εγώ θα ήμουν χαρούμενος και θα ασχολούμουν με άλλα πράγματα. Είμαι δέκα χρόνια στην αυτοδιοίκηση και κρίνομαι συνεχώς. Με συναρπάζει αυτό που κάνω. Θα εξαντλήσω τη θητεία μου στο δήμο Αθηναίων εφόσον εκλεγώ. Θα έχω καλή συνεργασία με τον κ. Πατούλη εφόσον εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής”.

Για τη θητεία Καμίνη τόνισε: “Η θητεία του κ. Καμίνη έχει θετικά και αρνητικά. Θέλω να χτίσω πάνω στα θετικά και να αφήσω πίσω τα αρνητικά. Στα θέματα της καθημερινότητας ο δήμος Αθηναίων έχει αποτύχει. Στην καινοτομία και το νοικοκύρεμα έχουν γίνει σημαντικά πράγματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα