Μπαλτάς: Να μην παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο των καλλιτεχνικών έργων

Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο των καλλιτεχνικών έργων υποστήριξε Αριστείδης Μπαλτάς

Το αληθές στην τέχνη είναι αμφιλεγόμενο και δεν θα πρέπει το υπουργείο Πολιτισμού ή το Κοινοβούλιο, να παίρνουν θέση επί του περιεχομένου ενός καλλιτεχνικού έργου, υποστήριξε κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς είπε επίσης, ότι είναι πολύ συνηθισμένο στις σύγχρονες μορφές τέχνης να συντίθενται κείμενα από διάφορους συγγραφείς και πρόσθεσε, ότι "αντί να συζητήσουμε το έργο ως θεατές, το θέμα πολιτικοποιήθηκε και ζητήθηκαν πολιτικά μέτρα για να κατεβεί μια θεατρική παράσταση".

Από την πλευρά του ο Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε "πονηρία", την προσπάθεια όπως την χαρακτήρισε, να συνδεθεί το έργο του Καμύ, που αναφέρεται στην αγωνιστική δράση κατά των τυράννων του ναζισμού και του ολοκληρωτισμού με κάποιον που έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία σε συνθήκες δημοκρατίας που είχε σαν στόχο την ίδια την Δημοκρατία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η 'Ισορροπία του Nash' ανέβηκε με δωρεάν κάρτες εισόδου

Αναβρασμός στο Εθνικό Θέατρο. ΔΣ κατά Λιβαθινού: 'Διαφωνούμε με το κατέβασμα του έργου'

ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή εξέλιξη η ματαίωση των παραστάσεων του έργου "Ισορροπία του Νash"

SHARE:

24Media Network