“Μύλος” η ΝΔ: Ο Κυρανάκης ζητά εξηγήσεις για τη διαγραφή Μπογδάνου

“Μύλος” η ΝΔ: Ο Κυρανάκης ζητά εξηγήσεις για τη διαγραφή Μπογδάνου
Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης eurokinissi

Αναβρασμός επικρατεί στην Νέα Δημοκρατία μετά την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, με τον Κ. Κυρανάκη να ζητά εξηγήσεις

Δεν είχαν περάσει παρά μονάχα μερικές ώρες από τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έσπευσε να ζητήσει… εξηγήσεις.

Φιλοξενούμενος στο τηλεοπτικό κανάλι Κοντρα, ο βουλευτής της ΝΔ είπε επί λέξει ότι “είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού, είναι ξεκάθαρο αυτό. Θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες και πιθανότατα μέρες θα υπάρξουν εξηγήσεις για αυτή την κίνηση. Είναι η πρώτη διαγραφή που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια”.

Σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν εννοεί ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και από τις δύο πλευρές, ο κ. Κυρανάκης απάντησε “ναι, προφανώς αυτό εννοώ ενώ θα γίνει και κουβέντα στην Κοινοβουλευτική μάς ομάδα, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα”.

Συμπλήρωσε, δε, ότι ο κ. Μπογδάνος λέει την άποψή του με κομματικό κόστος.

Δείτε από το 1.1.18 και μετά:

Η διαγραφή μετά την οργή του Νίκου Δένδια

Είχε προηγηθεί η διαγραφή του βουλευτή η οποία προκλήθηκε μετά την εμφυλιοπολεμική τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου στη Βουλή και την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

“Ο Γριβας ελεγε εχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελεγε ηταν οι κομμουνιστές” είπε, μεταξύ άλλων.

Παίρνοντας το λόγο ο Νίκος Δένδιας άδειασε τον βουλευτή λέγοντας: Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας για να συζητήσουμε την επιβίωση της χώρας στο μέλλον». Αναφέρθηκε στην εκδήλωσε σημειώνοντας πως «εγώ δεν γνωρίζω κύριοι συνάδελφοι ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι, ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια”.

Λίγο μετά την παρέμβαση Δένδια, ο Πρωθυπουργός, από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται, πήρε την απόφαση να διαγράψει το βουλευτή του. “Είχαμε πει ότι έχει κίτρινη κάρτα και το ενοούσαμε” έλεγαν πρωθυπουργικές πηγές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα