Σκόπιμο σχέδιο Τσίπρα για ρήξη βλέπει η ΝΔ

Σκόπιμο σχέδιο Τσίπρα για ρήξη βλέπει η ΝΔ
Συνεδρίαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας την Τρίτη 16 Ιουνπίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Στο πολιτικό συμβούλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριάρχησε η εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός οδηγεί τα πράγματα σκοπίμως σε ρήξη. Η Ν.Δ προαναγγέλλει πρωτοβουλίες σε επίπεδο θεσμικών, κοινωνικών και πατριωτικών δυνάμεων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Σαμαράς θα αλλάξει γραμμή. Δεν έλειψε η ενόχληση για τη συνάντηση Τσίπρα- Μπακογιάννη

Η εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση δεν αγωνίζονται για την παραμονή στο ευρώ, αλλά οδηγούν σε ρήξη, υλοποιώντας μία κρυφή ατζέντα που εξαρχής υπήρχε για επιστροφή στη δραχμή, κυριάρχησε στο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς και τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου παρακολούθησαν την ομιλία του πρωθυπουργού και στα συμπεράσματα της συνεδρίασης, για τα οποία ενημέρωσε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος τύπου Κώστας Καραγκούνης, το άτυπο όργανο της Ν.Δ σημειώνει:

“Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι καθαρογράφεται συμφωνία. Δεν ξεκινά τώρα η πραγματική διαπραγμάτευση, τώρα κορυφώνεται η κοροϊδία του ελληνικού λαού. Δεν ξεκινά σήμερα η μάχη του κ.σίπρα για να μείνουμε στην Ευρώπη, σήμερα τελειώνει η ψευδαίσθηση ότι ο κ.Τσίπρας αγωνίζεται για την παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρώπη. Σπρώχνει τη χώρα σε αδιέξοδο, ανεβάζει το λογαριασμό στα ύψη και οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή. Μήπως τελικά αυτή ήταν η κρυφή τους ατζέντα; Η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική, τέρμα τα ψέματα.”

Η Ν.Δ επαναφέρει την πρόταση της για εθνική συνεννόηση όπως την έχει καταθέσει και εξειδικεύσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ.Σαμαράς. Σύμφωνα επίσης με τον κ.Καραγκούνη: “Η Ν.Δ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα σταθεί δυναμικά απέναντι στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση καταστροφική απομόνωση της Ελλάδας. Πρωτοβουλίες σε επίπεδο θεσμικών, κοινωνικών και πατριωτικών δυνάμεων.” Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κ.Σαμαράς θα αλλάξει τη γραμμή που έχει υιοθετήσει και η οποία συνοψίζεται στο ότι ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα συνεννόησης. Ανοιχτό όμως είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη γραμμή αυτή υπερασπίστηκαν ορισμένα μέλη του πολιτικού συμβουλίου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει τη ρήξη και πως δεν υπάρχει πλέον προοπτική συμφωνίας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήριζε σε διάλογο με δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση την ομίλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ “προαναγγελία ρήξης” και προσέθετε: “Εάν ο κ.Τσίπρας θέλει τη βοήθεια μας, αυτός θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο”.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη έθετε το ερώτημα: “Λέγαμε γιατί ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός δεν καλούσε τον Τσίπρα στο Μαξίμου και τώρα λέμε πάλι γιατί δεν παίρνει την πρωτοβουλία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;” .

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εν τω μεταξύ επιβεβαίωνε ότι υπήρξε δυσαρέσκεια για την κίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά και για το γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας επέλεξε από τους 300 βουλευτές να ενημερώσει έναν.

Ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος εισηγήθηκε “Το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ να ζητήσει ενημέρωση από την τη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, να επεξεργαστεί ισοδύναμα μέτρα με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, τις θεσμικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις και τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ να παραδώσει στον πρωθυπουργό τη συνολική μας πρόταση με τα ισοδύναμα.”

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε η επιστολή του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τους ηγέτες της ΕΕ με την οποία ζητά την επιστροφή των μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο, όχι όμως και η χθεσινή ηγετική και ενωτική παρέμβαση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα