Ν. Καραθανασόπουλος: Σκύλα η πρόταση καρμανιόλα των δανειστών, Χάρυβδη η πρόταση λαιμητόμος της κυβέρνησης

Ν. Καραθανασόπουλος: Σκύλα η πρόταση καρμανιόλα των δανειστών, Χάρυβδη η πρόταση λαιμητόμος της κυβέρνησης
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ( ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ) ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Eurokinissi

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να πουν όχι στην στην πρόταση βαρβαρότητας της ΕΕ, αλλά και στην πρόταση της κυβέρνησης

Να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που θέλουν να τον παρασύρουν μεταξύ της Σκύλας και της Χάρυβδης, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών Θεσμών.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, η Σκύλα είναι η πρόταση καρμανιόλα των δανειστών, ενώ η Χάρυβδη είναι η πρόταση λαιμητόμος της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και στην ύπαιθρο να πουν «το μεγάλο όχι στην πρόταση βαρβαρότητας της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και στην πρόταση της κυβέρνησης και το μεγάλο ναι στην κατάργηση των μνημονιακών και των εφαρμοστικών του νόμων».

Επιπλέον, ο εισηγητής του ΚΚΕ περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ως εξής: Από τη μια το φιλοκυβερνητικό μπλοκ που λέει ότι θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη και στην ΕΕ υπό τη λογική ότι θα επιστρέψει στις αξίες της, ενώ, όπως είπε, «η ΕΕ αποτελούσε πάντοτε τη φυλακή των λαών». Και από την άλλη, το αντιπολιτευτικό μπλοκ που κάνει λόγο για παραμονή στο ευρώ και στην ΕΕ με κάθε θυσία. Όμως, όπως επισήμανε, «η ΕΕ δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά θα γίνεται όλο και πιο αντιδραστική».

Εξάλλου, ο κ. Καραθανασόπουλος κάλεσε το λαό να συνταχθεί με το ΚΚΕ για να αποκρούσει τα νέα μέτρα και να διαμορφώσει τον μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού που, όπως σημείωσε, είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα