“Ναι” από Κυριάκο, “Όχι” από Φώφη για το Συνέδριο του Ποταμιού

“Ναι” από Κυριάκο, “Όχι” από Φώφη για το Συνέδριο του Ποταμιού
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

«Συνέδριο επανεκκίνησης , με αυτόνομη πορεία» εισηγείται ο Σταύρος, ενώ το Συνέδριο θα εκλέξει και αντιπρόεδρο του κόμματος. Πρόταση για προεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ καταθέτει ο Γιώργος Αμυράς. Πιθανότατα παρόν στο Συνέδριο και ο Κώστας Χρυσόγονος

Κατ’ αρχήν «ΝΑΙ» στην πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη να απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο του Ποταμιού είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντιθέτως αρνητική απάντηση δίνει η Φώφη Γεννηματά, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη δεν θα στείλει εκπρόσωπό της το Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη- και οι δυο εκείνη την ημέρα θα περιοδεύουν σε Κω και Κάλυμνο. Από τη Σεβαστουπόλεως περιμένουν την απάντηση στην πρόσκληση που απηύθυναν και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζοντας ότι ο ίδιος δεν απευθύνει χαιρετισμούς και ορίζει για το σκοπό αυτό εκπρόσωπό του, πιθανότατα αυτή τη φορά το Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη. Πρόσκληση για το Συνέδριο του Ποταμιού έχει υπάρξει και για το ΚΚΕ, ενώ δεν έχει προσκληθεί ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων και ο Πάνος Καμμένος των ΑΝΕΛ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προτείνει το Σάββατο, πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Βοτανικό, επανεκκίνηση με αυτόνομη πορεία, αποκλείοντας τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως αναμένεται να κατατεθούν και άλλες προτάσεις.

Ο Γιώργος Αμυράς, π.χ., αναμένεται να καταθέσει πρόταση δέκα σημείων για προεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ αναμένεται να κατατεθούν και άλλες προτάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν στο Συνέδριο να παραβρεθεί και ο Κώστας Χρυσόγονος, ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένεται να δώσουν το παρόν και προσωπικότητες που έχουν προσκληθεί όπως ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ίσως και η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, που έχει προσκληθεί.

Το Συνέδριο, εκτός από Πρόεδρο και Γραμματέα, θα εκλέξει και αντιπρόεδρο του κόμματος, καθώς και επικεφαλής της Νεολαίας του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εντείνει τις ζυμώσεις ενόψει του Συνεδρίου, ώστε το κόμμα να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο διάσπασης και να βγει ενισχυμένο από τις διήμερες διαδικασίες, με έμφαση στην μη αποχώρηση μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ως γνωστόν, το Ποτάμι διαθέτει έξι βουλευτές και αν χάσει δυο θα μείνει χωρίς ΚΟ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα