ΝΔ: Αντιμέτωπος με εσωκομματικές γκρίνιες ο Μητσοτάκης

ΝΔ: Αντιμέτωπος με εσωκομματικές γκρίνιες ο Μητσοτάκης
ΒΟΥΛΗ - ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Τζιτζικώστας και Μεϊμαράκης αμφισβητούν βασικές επιλογές του προέδρου της ΝΔ και δεν το κρύβουν

Επανέρχονται στο προσκήνιο οι εσωκομματικές γκρίνιες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους δύο πρώην ανθυποψηφίους του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ, που σήμερα βρίσκονται εκτός ηγετικής ομάδας, να αμφισβητούν κεντρικές πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη.

Προ ημερών ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε ταχθεί υπέρ της απευθείας από το λαό εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, θέση εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του κ. Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα είχε εκφραστεί θετικά σημεία του εκλογικού νόμου που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως η ψήφος στα 17, τη στιγμή που η ΝΔ δηλώνει πως όταν γίνει κυβέρνηση θα τον καταργήσει.

Την ίδια στιγμή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ρίχνει ρουκέτες κατά της γραμμής του αιτήματος των εκλογών και του συνθήματος «φύγετε», αμφισβητεί ότι επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη η ΝΔ πήρε δημοσκοπικό προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτοξεύει βολές κατά του προέδρου της ΝΔ κατηγορώντας τον ότι τον έχει παραγκωνίσει και εκφράζει εμμέσως πλην σαφώς την δυσαρέσκειά του για την αντιπροεδρία Άδωνι Γεωργιάδη.

Αν και την περίπτωση του κ. Τζιτζικώστα η Συγγρού μπορεί να την προσπερνάει εύσχημα με το επιχείρημα ότι στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της ΝΔ, εντούτοις δεν κρύβει τη δυσφορία της για τα όσα λέει ο κ. Μεϊμαράκης. Για τους καλά γνωρίζοντες το γαλάζιο παρασκήνιο, «ο κ. Μεϊμαράκης έχει απασφαλίσει κατά του κ. Μητσοτάκη» όπως λένε χαρακτηριστικά αποδίδοντας αυτή τη στάση στο ότι ο κ. Μεϊμαράκης μετά τις εσωκομματικές εκλογές δεν έχει αναλάβει κάποιον επίσημο ρόλο στη ΝΔ όπως ενδεχομένως θα έλπιζε και μάλιστα θεωρούν ότι εκεί οφείλεται και η απουσία του από κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα στα οποία θα μπορούσε να θέσει τα ζητήματα που ανοίγει δημοσίως.

Σε πρώτη φάση η Συγγρού θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο real fm, ωστόσο δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα είπε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, με το Γιώργο Κουμουτσάκο να αναφέρει ότι «ο κ. Μεϊμαράκης είναι πρώην πρόεδρος του κόμματος, εξέχον – κορυφαίο στέλεχος της παράταξής μας. Έχει γνώση και μεγάλη εμπειρία. Και η άποψή του είναι πάντα σεβαστή και χρήσιμη. Όλοι γνωρίζουν ότι η πόρτα του προέδρου του κόμματος είναι πάντα ανοιχτή».

Την ίδια στιγμή μια άλλη κατηγορία εσωκομματικής έντασης που από Μητσοτακικούς εκλαμβάνεται επίσης ως υπονόμευση της ηγεσίας Μητσοτάκη είναι οι προσδοκίες στελεχών του κλίματος Σαμαρά που πορεύονται με γνώμονα την προσδοκία τους για την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού σε ρόλο επικεφαλής μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, θεωρώντας εφικτό ένα τέτοιο σενάριο, ειδικά δε αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος και τεθεί άμεσα σε ισχύ. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα