ΝΔ: Δεν πληρώθηκαν από Ρώσους οι χιλιάδες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια

Νέα Δημοκρατία
Νέα Δημοκρατία EUROKINISSI

Κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης πρέπει να αντιμετωπίζεται αυστηρά, τονίζει το Μοσχάτο, διαμαρτύρεται ωστόσο γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει επίσημα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ενώ απαντά στις δηλώσεις Ζαχαριάδη.

Ναι μεν η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, αυστηρά και αποφασιστικά, εγκαλεί ωστόσο την κυβέρνηση γιατί δεν έχει ενημερώσει επίσημα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ενώ υπερασπίζεται τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό ως αυθόρμητη αντίδραση στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά εμμέσως στις δηλώσεις του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές στα συλλαλητήρια υπήρχαν και κάποιοι που “τα έπαιρναν” από ρώσικα συμφέροντα.

“Για τη Νέα Δημοκρατία είναι αυτονόητο ότι κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα, αυστηρά και αποφασιστικά. Αυτό, προφανώς, ισχύει και για την περίπτωση των Ρώσων διπλωματών, εφόσον προέκυψαν επαρκή στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάμειξή τους σε παράνομες δραστηριότητες εντός της ελληνικής επικράτειας”, αναφέρει ειδικότερα η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

ADVERTISING

“Είναι, ωστόσο, απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση να αρκείται σε διαρροές και η μόνη πληροφόρηση που έχουν οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να προκύπτει από πληροφορίες των ΜΜΕ και απροσδιόριστες πηγές.  Η ΝΔ έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή. Πόσο μάλλον όταν ορισμένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση, είχαν μέχρι πρότινος προνομιακές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” προσθέτει η ΝΔ.

“Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον κωμικό να επιχειρείται από κυβερνητικούς παράγοντες η συσχέτιση της παράνομης δράσης των Ρώσων διπλωματών με την καθολική αποδοκιμασία της συμφωνίας που υπέγραψαν οι Τσίπρας και Ζάεφ. Ακόμη πιο φαιδρό είναι να ισχυρίζονται ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που μετείχαν και μετέχουν στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έχουν τάχα υποκινηθεί ή και… πληρωθεί από σκοτεινά ρωσικά συμφέροντα”, καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζαχαριάδης: "Ισως κάποιοι στις διαδηλώσεις να "τα έπαιρναν"

Ζάεφ: Φιλορώσοι Έλληνες επιχειρηματίες δίνουν 13.000 έως 21.000 δολάρια για προβοκάτσιες στα Σκόπια

SHARE:

24Media Network