ΝΔ: Γαλάζιος ‘ανένδοτος’ για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

ΝΔ: Γαλάζιος ‘ανένδοτος’ για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
Opening of the new headquarters of conservative New Democracy opposition party on Pireos Street in Moschato on Oct. 4, 2016 / 4 , 2016 SOOC

Ως εκφραστής της ομαλότητας θα εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένοντας ωστόσο στις καταγγελίες κατά της κυβέρνησης για εκτροπή από τη δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα. Το μεσημέρι επισκέπτεται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπό κατάθεση και γαλάζια πρόταση νόμου για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Ρελάνς θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει σε εσωκομματικό πρόβλημα της ΝΔ την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ υπό τους όρους που το επιδιώκει το μέγαρο Μαξίμου. Οι πρωτοβουλίες της ΝΔ θα ξεδιπλωθούν σε δύο επίπεδα αυτή την εβδομάδα και η λέξη κλειδί κατά τα στελέχη της ΝΔ είναι η «αποκατάσταση της ομαλότητας» σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισημάνει κατά τη σημερινή επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον «ολισθηρό δρόμο εκτροπής από τη δημοκρατική τάξη και τη συνταγματική ομαλότητα» που ακολουθεί η κυβέρνηση, με αφορμή και τα όσα συμβαίνουν στον απόηχο της απόφαση τους Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και οδήγησε στην ακύρωση του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Στην ίδια κατεύθυνση η ΝΔ είναι έτοιμη να καταθέσει άμεσα και σχετική πρόταση νόμου για την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση των νέων τηλεοπτικών σταθμών στο ΕΣΡ και την κατάργηση του περιορισμού των αδειών σε τέσσερις.

Το πολιτικό διακύβευμα πάντως για τη ΝΔ είναι να κεφαλαιοποιήσει την ήττα της κυβέρνησης για την οποία εκτιμούν ότι μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις ακόμα και να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε ότι αφορά τα καθήκοντα της ΝΔ προσδιορίζοντάς τα ως «χρέος να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές», ανεβάζοντας τους τόνους κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι «γίνεται επικίνδυνη για τη Δημοκρατία» και κάνοντας λόγο για «επικίνδυνες ατραπούς» και «κρίση Δημοκρατίας», ενώ παράλληλα είχε καλέσει τους πολίτες σε «δημοκρατική εγρήγορση».

Με αυτό το σκεπτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο θέλοντας να σηματοδοτήσει όλα τα παραπάνω, που κατά τη ΝΔ συνίστανται στην άμεση ανάγκη για «πολιτική αλλαγή», στο ανώτατο πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο.

ΦΩΤΟ SOOC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα