ΝΔ για Τράπεζα Θεμάτων: Καταδικάζουμε τον Ψαριανό, αλλά το αφήνουμε εδώ

ΝΔ για Τράπεζα Θεμάτων: Καταδικάζουμε τον Ψαριανό, αλλά το αφήνουμε εδώ
Νέα Δημοκρατία EUROKINISSI

Ο Α. Σκέρτσος κάλυψε επί της ουσίας τον Γρ. Ψαριανό για την επίθεση στους εκπαιδευτικούς, ενώ επέμεινε στο αφήγημα για πρωτοφανή επίθεση στην τράπεζα θεμάτων.

Δεν διαγράφει τον υποψήφιο βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανό η Νέα Δημοκρατία, παρά τις έντονες αντιδράσεις για την υβριστική επίθεσή του κατά εκπαιδευτικών με αφορμή την κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων.

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του briefing ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Ακης Σκέρτσος, απάντησε: “Οι δηλώσεις του κ. Ψαριανού είναι προφανώς καταδικαστέες. Έχει κληθεί και έχει δώσει εξηγήσεις. Το θέμα κλείνει εδώ. Δεν στοχοποίησε ανθρώπους και κλάδους, αλλά συγκεκεκριμένες συμπεριφορές και το αφήνουμε εδώ”.

Όσον αφορά στην κατάρρευση της τράπεζας θεμάτων και την απόπειρα επίρριψης ευθυνών αποκλειστικά στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κ. Σκέρτσος υποστήριξε ότι το 2019 η ελληνική δημόσια διοίκηση ήταν “γυμνή” στο επίπεδο κυβερνοασφάλειας.

Δήλωσε ότι έχουν καταβληθεί καθημερινές προσπάθειες, υποστηρίζοντας: “Τέτοιο μέγεθος επίθεσης δεν έχουμε ξαναδεί. Θεωρούμε ότι στοχεύει σε μία ευαίσθητη πολιτικά περίοδο, που η χώρα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση, όμως το σύστημα άντεξε”.

Απέφυγε συνεπώς να κατηγορήσει ευθέως την υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς το σχετικό αφήγημα δεν απαντά στο ερώτημα τι διαφορετικό θα είχε συμβεί εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές και ήταν ακόμη στη θέση της η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ δεν αναφέρθηκε στους πρώην υπουργούς Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, αν και ρωτήθηκε σχετικά με το ρόλο τους.

Ο κ. Σκέρτσος εξέφρασε τη λύπη της ΝΔ για την ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, αλλά επικαλέστηκε ότι στην πλειοψηφία των σχολείων τελικά οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά, καθώς και ότι όλοι οι μαθητές τελικά έδωσαν εξετάσεις.

“Έχουμε εξασφαλίσει 100 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για να συνεχίσουμε την προσπάθεια θωράκισης του κράτους από κυβερνοεπιθέσεις. Θα ολοκληρωθούν τα έργα μέσα στην επόμενη τετραετία”, δήλωσε επίσης, ενώ απέφυγε ουσιαστικά το ερώτημα γιατί δεν αξιοποιεί η πολιτεία τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων για την κυβερνοασφάλεια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα