Παραδοχή Αντωνίου για την Τράπεζα Θεμάτων: Δεν είχαμε συζητήσει ποτέ για την ενίσχυση της προστασίας του συστήματος

Παραδοχή Αντωνίου για την Τράπεζα Θεμάτων: Δεν είχαμε συζητήσει ποτέ για την ενίσχυση της προστασίας του συστήματος
Σχολικές εξετάσεις Eurokinissi

Ο Γιάννης Αντωνίου, επικεφαλής του ΙΕΠ, παραδέχθηκε δημοσίως ότι ουδέποτε είχε γίνει συζήτηση για την ενίσχυση της προστασίας της Τράπεζας Θεμάτων. Εγινε κατόπιν εορτής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης ο κ. Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κατάφερε να κάνει τη θέση του ακόμη χειρότερη μετά το διήμερο φιάσκο με την Τράπεζα Θεμάτων.

Ο κ. Αντωνίου, προσωπική επιλογή της Νίκης Κεραμέως, για την προεδρία του ΙΕΠ, επέμεινε στο αφήγημα για την κυβερνοεπίθεση και προχώρησε, την ίδια ώρα, στην παραδοχή ότι δεν είχε γίνει ποτέ συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος προστασίας της πλατφόρμας.

Ο κ. Αντωνίου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Χθες ξεκίνησε μία επίθεση το πρωί στις υποδομές του ΕΔΥΤΕ, όπου εκεί στεγάζεται φιλοξενείται και η Τράπεζα Θεμάτων. Αυτή αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα σημειώθηκαν καθυστερήσεις. Η ουσία πάντως είναι ότι η επίθεση αντιμετωπίστηκε. Τα παιδιά χθες δώσανε εξετάσεις. Συμμεριζόμαστε και την αγωνία τους. Λυπούμεθα για την ταλαιπωρία. Η ουσία πάντως είναι ότι τελικά το σύστημα λειτούργησε, τα παιδιά έδωσαν εξετάσεις και από ψυχής τους ευχόμεθα καλή επιτυχία.

Ανέφερε ακόμα ότι: «Υπάρχει σύστημα προστασίας, αλλά τέτοια συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος προστασίας ποτέ δεν έγινε. Έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν εκδηλώθηκε η επίθεση και πραγματικά αυτό το σύστημα εγκαταστάθηκε και μας προφύλαξε χθες και πολύ περισσότερο σήμερα».

Εξήγησε ότι «υπήρχαν συστήματα προστασίας, αλλά αυτά τα συστήματα χτυπήθηκαν και δεν άντεξαν το μέγεθος της επίθεσης και ουσιαστικά αυτό το οποίο κάναμε σε συμφωνία με τον ΕΔΥΤΕ ήταν να ενισχυθεί το σύστημα. Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Χρειάστηκε να ενισχυθεί το τείχος προστασίας και αυτό το κάναμε τη Δευτέρα το βράδυ».

Συμπερασματικά: Το ΙΕΠ συνελήφθη κοιμώμενο. Ουδέποτε είχε συζητήσει την ενίσχυση του συστήματος και στην πρώτη αναποδιά η πλατφόρμα κατέρρευσε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα