ΝΔ και ΔΗΣΥ διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν πάρει ακόμη τη συμφωνία για το Σκοπιανό

ΝΔ και ΔΗΣΥ διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν πάρει ακόμη τη συμφωνία για το Σκοπιανό
H αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής Eurokinissi

"Γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση να στείλει τη συμφωνία;" διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ο Κεγκέρογλου καταγγέλλει ότι για 20 ώρες το κείμενο κρατείται κρυφό

Το ερώτημα γιατί δεν εστάλη ακόμη το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό στα κόμματα θέτουν η Νέα Δημοκρατία και η ΔΗΣΥ.

Το γραφείο τύπου της ΝΔ απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, σημειώνει: “Από χθες στις 8 το βράδυ η ΝΔ ζήτησε να της αποσταλεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας. Τι άραγε φοβάται η κυβέρνηση και καθυστερεί να το στείλει; Είναι αδιανόητο η μόνη ενημέρωση που έχουν τα πολιτικά κόμματα και οι πολίτες να προέρχεται από ένα non paper του Μαξίμου”.

Η ΝΔ αναφέρει επίσης: “Ο κ.Τζανακόπουλος έχει μπερδευτεί. Αυτό που συζητάμε σήμερα δεν είναι η κύρωση της συμφωνίας, αλλά ότι ο κ.Τσίπρας δεν νομιμοποιείται καν να την υπογράψει, καθώς δεν διαθέτει τη στήριξη της κυβέρνησης του. Το επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά: ο Πρωθυπουργός οφείλει να επιβεβαιώσει άμεσα στη βουλή ότι διαθέτει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας των βουλευτών πριν δεσμεύσει τη χώρα με μια επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία.”

Σε δήλωση του εν τω μεταξύ ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου αναφέρει:

“Κατά τη χθεσινή επικοινωνία του κ. Τσίπρα με την κ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα αποστείλει το Κείμενο της Συμφωνίας μέσω του Υπ. Εξωτερικών. Υποθέτω ότι το ίδιο δεσμεύτηκε και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Είκοσι ώρες μετά, το κείμενο της Συμφωνίας δεν έχει σταλεί στο Προεδρείο της Βουλής. Είναι απαράδεκτο να διεξάγεται ο δημόσιος διάλογος με βάση πληροφορίες και το κείμενο να κρατείται κρυφό.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα