ΝΔ: Και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε κυριολεκτικά τρέχοντας υποψηφιότητα

ΝΔ: Και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε κυριολεκτικά τρέχοντας υποψηφιότητα
Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα στη Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ανακοίνωσε μέσω twitter ότι βρήκε τις 50 υπογραφές και έσπευσε στη Συγγρού στο και πέντε. Παρά την πεντάλεπτη καθυστέρηση η ΚΕΦΕ δέχθηκε να εξετάσει την υποψηφιότητα. Τη Δευτέρα η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων. Έχουν καταθέσει επίσης Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας (Vid)

Κυριολεκτικά τρέχοντας μπήκε στη Συγγρού ο Άδωνις Γεωργιάδης πέντε λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα, ώρα που έληγε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς συγκέντρωσε τελευταία στιγμή τις 50 αναγκαίες υπογραφές μελών της πολιτικής επιτροπής.

O κ.Γεωργιάδης μάλιστα ανακοίνωσε μέσω twitter -ένα μέσο που χρησιμοποιεί φανατικά και στο οποίο τρεις ώρες νωρίτερα είχε γράψει πως διέθετε 45 υπογραφές, καλώντας και άλλα μέλη της πολιτικής επιτροπής να τον στηρίξουν- ότι βρήκε τις υπογραφές. Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητα κατέθεσε χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και σήμερα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Άκυρη τελικά η υποψηφιότητα Γεωργιάδη. Έτρεξε αλλά δεν πρόλαβε

Καθώς ο κ.Γεωργιάδης κατέθεσε την υποψηφιότητα του με πέντε λεπτά καθυστέρηση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στη συνεδρίαση της μετά την λήξη της προθεσμίας συζήτησε το θέμα. Τελικά αποφάσισε να αποδεχθεί την εξέταση της υποψηφιότητας Γεωργιάδη. Η επίσημη ανακήρυξη υποψηφίων ωστόσο θα γίνει τη Δευτέρα και μέχρι τότε υπάρχει η δυνατότητα ενστάσεων.

Σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε πως βρήκε τελικά τις υπογραφές και ομολόγησε ότι ερχόμενος με τη μηχανή του παραβίασε κόκκινο σηματοδότη.

“Είχα πει από τη Δευτέρα ότι θα κάνω την προσπάθεια να συλλέξω τις 50 υπογραφές, πρέπει να σας πω ότι ήταν η πιο συγκινητική εβδομάδα της ζωής μου. Η διαδικασία συλλογής υπογραφών ήταν κάτι πολύ δύσκολο, κατορθώθηκε την τελευταία στιγμή. Ευχαριστώ την ΚΕΦΕ που δέχθηκε να εξετάσει την υποψηφιότητα μου”, είπε.

Ανέφερε επίσης ότι οι υπογραφές που του έλειπαν βρέθηκαν τα τελευταία 20 λεπτά και συνέχισε ξέπνοος: “Ήρθα από το γραφείο μου στην Ακαδημίας με τη μηχανή, νομίζω ότι παραβίασα και μερικούς σηματοδότες”.

Είπε επίσης ότι η τελευταία υπογραφή μπήκε έξι παρά πέντε λεπτά, αλλά καθυστέρησε στη συνέχεια στο δρόμο.

“Μπαίνουμε γερά στη μάχη. Θέλω μία ΝΔ δυνατή, ανοιχτή στον κόσμο, με όραμα και όλα αυτά θα τα πετύχουμε. Όποιος και να βγει θα είναι άξιος πρόεδρος της ΝΔ και εάν δεν είμαι εγώ -που πιστεύω ότι εγώ θα είμαι- θα του δείξω αφοσίωση”, κατέληξε. 

Η 50η υπογραφή ήταν του μέλους της πολιτικής επιτροπής Βασίλη Τοκάκη, ο οποίος συμμετείχε στη λεγόμενη κίνηση Πούλιτζερ, στελεχών της γενιάς των 40, μαζί με τους Γιώργο Παπανικολάου, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ.Τοκάκης έκανε μία δήλωση με ενδιαφέρον όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους υπέγραψε:

“Τριάντα λεπτά πριν την λήξη της σχετικής προθεσμίας, υπέγραψα την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, αφού προηγουμένως πληροφορήθηκα ότι είχε συγκεντρώσει 49 υπογραφές. Η κίνηση αυτή είχε συμβολικό χαρακτήρα αφού δεν σημαίνει και στήριξή της, λόγω των ιδεολογικών διαφορών που μας χωρίζουν.

Δεν συμφωνώ πολιτικά με τις θέσεις του κ. Γεωργιάδη, αλλά δεν θα πάψω να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του κάθε υποψηφίου να διεκδικήσει την ψήφο της βάσης του κόμματός μας, όταν μάλιστα έχει ήδη συγκεντρώσει 49 από τις απαιτούμενες 50 υπογραφές.

Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε να σκεφτόμαστε με ανοιχτό μυαλό και με την λογική των ίσων ευκαιριών για όλους και όχι με την λογική των αποκλεισμών που μας έφτασε σε αυτό το σημείο”.

Μητσοτάκης: Μας ενώνουν περισσότερα με το Γεωργιάδη, από όσα μας χωρίζουν

Την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά, ο κ.Μητσοτάκης πραγματοποιούσε ανοιχτό διάλογο μέσω facebook με πολίτες και ρωτήθηκε μεταξύ άλλων εάν τον έχει προβληματίσει η υποψηφιότητα Γεωργιάδη. “Καθόλου, είναι ευπρόσδεκτη όπως και όλες οι άλλες”, απάντησε, ενώ σε έτερο ερώτημα παραδέχθηκε ότι με τον κ.Γεωργιάδη τον ενώνουν περισσότερα από όσα τους χωρίζουν.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα