ΝΔ: Ο Τσίπρας εκχώρησε “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς

ΝΔ: Ο Τσίπρας εκχώρησε “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς
Κατά 30 εκατομμύρια το χρόνο αυξάνει το χρέος της Ν.Δ από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Δεν είναι εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στο Μαξίμου και καλεί καυστικά τον Τσίπρα “να μετατρέψει το ναι σε όχι όπως μόνον εκείνος ξέρει”

Αυστηρή απάντηση δίνει η Νέα Δημοκρατία στο Μαξίμου για το Σκοπιανό, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμφωνία των Πρεσπών εκχώρησε “μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς και καλώντας καυστικά τον πρωθυπουργό να μετατρέψει το ναι σε όχι “όπως μόνον εκείνος ξέρει”.

Ειδικότερα με ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει: “Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που είπε «Ναι» σε αυτό που όλοι οι Ελληνες πολιτικοί έλεγαν «Oχι» εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή στην εκχώρηση τάχα Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στους Σκοπιανούς. Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι δεν είναι εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με τη συμφωνία που υπέγραψε και ας κάνει επιτέλους και κάτι επωφελές για την χώρα: Να μετατρέψει το «Ναι» σε «Όχι», όπως μόνον εκείνος ξέρει.”

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Μαξίμου είχε αντιδράσει στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία καλούσε όλα τα κόμματα και τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμώντας ότι δικαιώνεται η αρνητική στάση της ΝΔ μετά τις δηλώσεις Ζάεφ για διδασκαλία “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα.

Με τη δήλωση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να θέσει όλα τα κόμματα, αλλά και όλους τους βουλευτές προσωπικά προ των ευθυνών τους, απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς όχι μόνο στο Ποτάμι, αλλά και σε βουλευτές των ΑΝΕΛ που εμφανίζονται θετικοί στο να ψηφίσουν τη συμφωνία όπως η Ελενα Κουντουρά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Όπως έλεγαν γαλάζια στελέχη όσοι ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών θα φέρουν και την ευθύνη, καθώς εκτιμούν οτι επιβεβαιώνεται η ΝΔ που είχε εξαρχής εκφράσει την ανησυχία πως σύνθετη ονομασία σε συνδυασμό με μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μπορούν να δώσουν “πάτημα” στους Σκοπιανούς προκειμένου να εγείρουν θέματα αλυτρωτισμού και μειονότητας στο μέλλον.

Ενδεικτικό χαρακτηρίζαν άλλωστε ότι ο Ζάεφ πανηγυρίζει για τη συμφωνία και τις συνέπειες της, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε απόλυτη σιωπή Τσίπρα για τις δηλώσεις του και μερικά μόνο “μισόλογα” χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version