Κόντρα για την ΕΡΤ μέσω Γαλλίας με αιχμές για Λεπέν και Γεωργιάδη

Κόντρα για την ΕΡΤ μέσω Γαλλίας με αιχμές για Λεπέν και Γεωργιάδη

Επίθεση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση εξαπέλυσαν ΝΔ και Ποτάμι, υποστηρίζοντας ότι εξισώνει το Μακρόν με τη Λεπέν. Κύκλοι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής απάντησαν σχολιάζοντας ότι το κόμμα του Γεωργιάδη και του Βορίδη δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το 'μαύρο' που έριξε στην ΕΡΤ. Τι απάντησε η Αγ. Παρασκευή

Πυρά κατά της ΕΡΤ εξαπέλυσαν η Νέα Δημοκρατία και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή σχόλιο δημοσιογράφου ότι επικράτησε ο λίγο χειρότερος μεταξύ δύο κακών υποψηφίων στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

“Οι πολιτικές αθλιότητες της Ε.Ρ.Τ. συνεχίζονται. Σήμερα, προσπάθησαν να εξισώσουν το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε. κυρία Λεπέν”, ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΝΔ.

“Το έκανε δημοσιογράφος της Δημόσιας Τηλεόρασης στην εκπομπή “10 στην ενημέρωση” λέγοντας ότι “μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος”. Εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται”, κατέληγε η γαλάζια ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο κ.Θεοδωράκης είχε σχολιάσει στο twitter:

«Μεταξύ 2 πολύ κακών υποψήφιων επικράτησε ο εκπρόσωπος των τραπεζών» ακούω τώρα στο έκτακτο δελτίο της ΕΡΤ! Φασίστας ή ανόητος κ. Ταγματάρχη;

Εν συνεχεία ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε σε ανάρτηση του στο facebook:

“66%! Αυτό είναι το τελικό ποσοστό του Εμμανουέλ Μακρόν, υψηλότερο κι από εκείνο που προέβλεπαν οι πιο αισιόδοξοι. Πρόκειται για μια τεράστια προσωπική του επιτυχία. Εμφανίστηκε ως outsider, κι ήταν αυτός που κατάφερε να φέρει ελπίδα στην πατρίδα του και αέρα ανανέωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Χωρίς τη στήριξη των παραδοσιακών κομμάτων και χωρίς μηχανισμούς, παρά τη λάσπη και τις βρώμικες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν εις βάρος του, κέρδισε τους απογοητευμένους πολίτες. Στάθηκε ανάχωμα απέναντι στον ευρωσκεπτικισμό, την ακροδεξιά και το φόβο.

Εμείς στηρίξαμε, από την αρχή, τον νέο Γάλλο πρόεδρο. Δεν τηρήσαμε ίσες αποστάσεις, δεν περιμέναμε να δούμε πού θα καθίσει η μπίλια και δεν επηρεαστήκαμε από τις σειρήνες του λαϊκισμού. Είχαμε συζητήσει, στη συνάντησή μας το καλοκαίρι του 2015, ότι οι χώρες μας χρειάζονται: γενναίες μεταρρυθμίσεις – αποτελεσματικό Δημόσιο – μικρότερη φορολογία – μείωση των ανισοτήτων – προτεραιότητα στους νέους.

Ο Μακρόν ανέλαβε ένα δύσκολο ρόλο σε κρίσιμη εποχή. Μαζί του. Εμπρός, Μανουέλ!”

Κύκλοι Παππά: Μιλά το κόμμα του Άδωνι και του μαύρου στην ΕΡΤ

Κύκλοι του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απάντησαν στη ΝΔ αναφέροντας: «Ουδεμία έκπληξη προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που στρέφεται εναντίον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε συνηθίσει πλέον από το – κατ’ όνομα – “φιλελεύθερο” κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεχνά επιλεκτικά την ελευθερία έκφρασης γνώμης των δημοσιογράφων, όταν διαφωνεί με την άποψή που εκφράζουν. Ούτε βέβαια εκπλήσσει η προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης στο σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ για σχόλιο ενός εξ αυτών. 

Υπενθυμίζουμε ότι η κ. Λε Πεν υποστηρίχθηκε στο δεύτερο γύρο από το 1/3 των ψηφοφόρων του Φρανσουά Φιγιόν, τον οποίον στήριξε η Νέα Δημοκρατία λόγω κοινού αγώνα “ενάντια στο λαϊκισμό” αλλά και κοινής ημέρας γενεθλίων με τον πρόεδρό της! 

Φαίνεται, τέλος, πως το κόμμα του Κεδίκογλου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του συνοδοιπόρου του Λεπέν Μάκη Βορίδη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κατακραυγή που δέχτηκε για το “μαύρο” που έριξε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, και προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία της ΕΡΤ σε κάθε ευκαιρία, εφευρίσκοντας ζητήματα εκεί που δεν υφίστανται.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, δηλαδή, μέχρις ότου να βρουν στη Νέα Δημοκρατία πολιτικό αφήγημα, σε αντικατάσταση του παλαιού που εγκαταλείφθηκε με το κλείσιμο της αξιολόγησης.»

ΕΡΤ: Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν “παίρνουν γραμμή”, ούτε λογοκρίνονται

Ανακοίνωση- απάντηση στη ΝΔ εξέδωσε η ΕΡΤ, υποστηρίζοντας:

“Είναι ξεκάθαρη και στον πιο δύσπιστο πολίτη, η πρόθεση να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει το ρόλο της στην ενημέρωση.

Η ΕΡΤ με διαρκείς ανταποκρίσεις, με απεσταλμένους δημοσιογράφους, με ζωντανές συνδέσεις, με εκπομπές απευθείας από τη Γαλλική πρωτεύουσα, με εξειδικευμένους σχολιαστές, κάλυψε και τους δύο γύρους των Γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σήμερα, την εγκαλούν, γιατί σε μία από τις εκπομπές της, τα όσα ελέχθησαν από δημοσιογράφο της δεν τους ήταν αρεστά.

Για μία ακόμα φορά δηλώνουμε ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν «παίρνουν γραμμή», ούτε λογοκρίνονται. Ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του.

Όπως συνέβαινε πάντα και παντού, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των δημοσιογράφων είναι εύστοχα ή λιγότερο εύστοχα.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι, για την περίπτωση που σήμερα εγκαλείται η ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος της δεν εξέφρασε ουδεμία προσωπική άποψη. Μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα – για του λόγου το αληθές, το σχετικό απόσπασμα μπορεί εύκολα να το αναζητήσει κανείς στο site της ΕΡΤ.

Αυτό για τη Νέα Δημοκρατία είναι πολιτική αθλιότητα. Ουδέν σχόλιον.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα