ΝΔ: Τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά απέτυχαν

ΝΔ: Τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά απέτυχαν

Η γαλάζια κατάκτηση του κέντρου και η μάχη της Κρήτης το στοίχημα Μητσοτάκη

Αν και αυτό που κυρίως έμεινε στη δημόσια σφαίρα από τα σχόλια της ΝΔ για τον ανασχηματισμό ήταν πως πρόκειται για «ανακύκλωση» προσώπων που αναπαράγουν την «ιδεοληψία» και την «ανικανότητα» της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο μία παράμετρο που φαίνεται πως θα λάβει σοβαρά υπόψη του στον πολιτικό σχεδιασμό το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το ότι ο πρωθυπουργός «απέτυχε παταγωδώς να κάνει άνοιγμα στην ευρύτερη κεντροαριστερά» όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.

Κατά τη ΝΔ ο ανασχηματισμός δείχνει και τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου εκτιμούν ότι είναι μη αναστρέψιμη η δημοσκοπική κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα για τα ανοίγματα στην κεντροαριστερά από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε με νόημα ότι «τα ανοίγματα έγιναν αλλά δεν απέδωσαν».

Η μάχη για το χώρο του κέντρου είναι αυτή που διαχρονικά κρίνει τη διάταξη και τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε μιλήσει προ ημερών για το τέλος των διαχωριστικών γραμμών μεταξύ αριστεράς, δεξιάς και κέντρου σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί σ’ αυτό το ακροατήριο.

Υπ’ αυτό το πρίσμα θα εξακολουθήσουν να κινούνται σε προεκλογικό κλίμα και η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη αποκτάει και ιδιαίτερα συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα προκειμένου να απευθυνθεί στο λεγόμενο κεντρώο χώρο καθώς παραδοσιακά το νησί ήταν προπύργιο του ΠΑΣΟΚ ενώ στις τελευταίες εκλογές την πρωτιά είχε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα στην Πειραιώς παρακολουθούν στενά και τις εξελίξεις και στα μικρότερα κόμματα που κινούνται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Και εκεί η ΝΔ δεν έχει διάθεση να σταματήσει να ασκεί πίεση με την άτεγκτη στάση της στα καλέσματα της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

πηγή φωτογραφίας: sooc

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network