Υπόθεση Νovartis: Νέα αίτηση Αβραμόπουλου για να ανακληθεί η προστασία των δύο τελευταίων μαρτύρων

Δημήτρης Αβραμόπουλος
Δημήτρης Αβραμόπουλος EUROKINISSI

Μέσω των δικηγόρων του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπέβαλλε αίτημα στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς με το οποίο ζητάει την ανάκληση της προστασίας των δύο τελευταίων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. Ζητά "να λάμψει άμεσα η αλήθεια με πλήρη προστασία της νομιμότητας και των ατομικών δικαιωμάτων μου".

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ και πρώην υπουργός Yγείας υπέβαλλε αίτημα στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς με το οποίο ζητάει την ανάκληση της προστασίας των δύο τελευταίων μαρτύρων, στην υπόθεση Novartis. Παράλληλα, ζητά "να συνεχιστεί η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των άνω ψευδομαρτύρων για σειρά εγκληματικών πράξεών τους σε βάρος μου", ενώ αιτήθηκε "από τον κ. Αντιεισαγγελέα να διερευνήσει, ως αρμόδιος, παραβιάσεις των διατάξεων σε βάρος των δικαιωμάτων μου κατά την διενεργούμενη από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Novartis, και ειδικότερα την παράτασή της πέρα κάθε νομίμου χρονικού ορίου

Εκανε, μάλιστα, και σχετική δήλωση που έχει ως εξής: "Υπέβαλα σήμερα στον νέο εποπτεύοντα την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς Αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, αίτηση με την οποία ζητώ:

1. Να ανακληθεί άμεσα η προστασία μαρτύρων και στους υπόλοιπους δύο ψευδομάρτυρες των οποίων τα ονόματα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και αναφέρονται ως πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πριν την υπαγωγή τους στο σύστημα προστασίας μαρτύρων.

2. Να συνεχιστεί η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των άνω ψευδομαρτύρων για σειρά εγκληματικών πράξεών τους σε βάρος μου, όπως και κατά παντός συνεργού και ηθικού αυτουργού, πράξεις τις οποίες περιγράφω εις την ασκηθείσα από την αρχή του 2018 μηνυτήρια αναφορά-έγκλησή μου.

3. Στο πλαίσιο της ασκούμενης εποπτείας, αιτούμαι από τον κ. Αντιεισαγγελέα να διερευνήσει, ως αρμόδιος, παραβιάσεις των διατάξεων σε βάρος των δικαιωμάτων μου κατά την διενεργούμενη από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης Novartis, και ειδικότερα την παράτασή της πέρα κάθε νομίμου χρονικού ορίου, κάτι με το οποίο εξυπηρετούνται μόνο πολιτικές σκοπιμότητες.

Ελπίζω και προσδοκώ να γίνει δεκτή η αίτησή μου αυτή προκειμένου, με την αποκάλυψη της ταυτότητας των ψευδομαρτύρων και τη δικαστική διερεύνηση της μηνύσεώς μου να λάμψει άμεσα η αλήθεια για την υπόθεση αυτή, με πλήρη προστασία της νομιμότητας και των ατομικών δικαιωμάτων μου, τα οποία έχουν θίγει βάναυσα και αδικαιολόγητα από μια παρατεταμένη προκαταρκτική εξέταση χωρίς κανένα στοιχείο, μόνο με συκοφαντικές καταθέσεις ψευδομαρτύρων.

Δείτε τη σχετική αίτηση

Page: /
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis, Δικαιοσύνη
SHARE: