Νέα αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ που παρουσιάζει εικόνα διάλυσης

ΑΡΓΟΣ-Εκδήλωση με θέμα: «Η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη
είναι οι πολίτες που θα θελήσουν να την στηρίξουν» με κεντρικούς
ομιλητές το Νίκο Μπίστη (εκ των ιδρυτικών στελεχών της «Κίνησης των 58») και το  Γεράσιμο Γεωργάτο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στο Άργος στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Παρόντες ήταν ο ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος ,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς,ο περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Στεφανόπουλος και πολλά  στελέχη του ΠΑΣΟΚ.Στη φωτογραφία ο Γεράσιμος Γεωργάτος.
(eurokinissi -Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΑΡΓΟΣ-Εκδήλωση με θέμα: «Η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη είναι οι πολίτες που θα θελήσουν να την στηρίξουν» με κεντρικούς ομιλητές το Νίκο Μπίστη (εκ των ιδρυτικών στελεχών της «Κίνησης των 58») και το Γεράσιμο Γεωργάτο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στο Άργος στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Παρόντες ήταν ο ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος ,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς,ο περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Στεφανόπουλος και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.Στη φωτογραφία ο Γεράσιμος Γεωργάτος. (eurokinissi -Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε με επιστολή του ο Γ. Γεωργάτος

Με επιστολή του προς προς το γραμματέα του κόμματος, Θ. Θεοχαρόπουλο, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ανακοινώνει την αποχώρησή του.

Ο κ. Γεωργάτος αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος, ενώ τονίζει ότι η διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού "είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι". Παράλληλα συμπληρώνει ότι η ΔΗΜΑΡ "έχει προσεγγίσει τις εσχατιές της αναξιοπιστίας και της αναξιοπρέπειας".

Την επιστολή του τη δημοσίευσε ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook.

Αθήνα, 10/07/2014

Προς τον Γραμματέα της ΔΗΜ.ΑΡ

Θανάση Θεοχαρόπουλο

Η διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει προσεγγίσει τις εσχατιές της αναξιοπιστίας και της αναξιοπρέπειας. Από τη στιγμή που αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση μέχρι σήμερα, με κύρια ευθύνη της ηγεσίας της, την χαρακτηρίζουν η απουσία σταθερού στρατηγικού προσανατολισμού, οι τυχοδιωκτικοί τακτικοί ελιγμοί, η υποκριτική προσήλωση σε μεταρρυθμίσεις και η επίφαση εσωκομματικής δημοκρατίας.

Αφού φλέρταρε με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, ως μεταρρυθμιστικό κόμμα, άνευ ενδοιασμού προσεγγίζει τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφοντας στις παραδοσιακές εκδοχές της αριστεράς. Αρνήθηκε επίμονα τον διάλογο για την μεγάλη και αυτόνομη κεντροαριστερά και τώρα που και αυτός μπαγιάτεψε, τον θυμήθηκε ως σανίδα σωτηρίας μετά την συντριβή του κόμματος στις ευρωεκλογές. Οχυρώνεται πίσω από πεπατημένες και γενικόλογες καταγγελίες περί νεοφιλελευθερισμού και μεταρρυθμίσεων με προοδευτικό πρόσημο, για να υπερασπιστεί κατεστημένες δομές και συντεχνιακά συμφέροντα που εμποδίζουν τη χώρα μας να βγει από το τέλμα. Οι εξελίξεις με τη ΔΕΗ και η στάση της σε ζητήματα αποκρατικοποιήσεων όπως η ΛΑΡΚΟ, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και πολλά άλλα, επιβεβαιώνουν τις αγκυλώσεις και τον τυχοδιωκτισμό της ηγετικής ομάδας. Η αδιαφάνεια και οι εκ των προτέρων ειλημμένες αποφάσεις με την εκ των υστέρων επικύρωση από τα όργανα, ολοκληρώνουν την εικόνα ενός κόμματος τυπικά δημοκρατικού, αλλά ουσιαστικά ασφυκτικά αρχηγικού. Θύμα του και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Παραλείπω εδώ την φαρσοκωμωδία περί Συνεδρίου και παραίτησης του Προέδρου.

Υπήρξα από τα ιδρυτικά μέλη, ανήκα στον στενό πυρήνα των ιδρυτικών στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ. Αγωνίστηκα, με όποιες δυνατότητες διέθετα μαζί και με άλλους συντρόφους μου, κυρίως από την Μεταρρυθμιστική Τάση, να μπορέσει να γίνει η ΔΗΜ.ΑΡ αυτό που ήθελε, αυτό που ευαγγελίστηκε. Το θεωρώ πλέον αδύνατο. Αυτό που εκπέμπεται είναι ολοκληρωτική επαναφορά σε ακαμψίες της αριστεράς και προσωπικές διασώσεις και τακτοποιήσεις. Δεν με αφορούν. Η χώρα χρειάζεται ευρύτατη ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και του πολιτικού προσωπικού από δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να συγκρουστούν ουσιαστικά και όχι μόνο διακηρυκτικά με τις κατεστημένες συντεχνιακές δομές και νοοτροπίες προωθώντας μεταρρυθμίσεις που θα την μεταμορφώσουν επιτέλους σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Τέτοιες δυνάμεις θα επιδιώξω να στηρίξω αποχωρώντας από την ΔΗΜ.ΑΡ, όπως μου επιβάλλουν η πολιτική και προσωπική μου αξιοπρέπεια.

Γεράσιμος Γεωργάτος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραιτήθηκε από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Διαφωνεί με τη διαγραφή Ψαριανού

Εικόνα διάλυσης στη ΔΗΜΑΡ: Ο Φ. Κουβέλης έθεσε εκτός ΚΟ της ΔΗΜΑΡ τον Γ. Ψαριανό

Ψαριανος: "Καίσαρας ο Κουβέλης. Έχει διαγράψει τη ΔΗΜΑΡ"

SHARE:

24Media Network