Νέα Αριστερά: Εκδήλωση με τίτλο “Συγκάλυψη τέλος, να νικήσει το δίκιο” – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάζεται σε 3'
Νέα Αριστερά: Εκδήλωση με τίτλο “Συγκάλυψη τέλος, να νικήσει το δίκιο” – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Παρακολουθείστε ζωντανά την εκδήλωση της Νέας Αριστεράς με τίτλο “Συγκάλυψη τέλος, να νικήσει το δίκιο”

Εκδήλωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Νέα Αριστερά με τίτλο “Συγκάλυψη τέλος, να νικήσει το δίκιο” με επίκεντρο την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, την δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στη χώρα, την ώρα που στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών και τις πολιτικές ευθύνες γύρω από αυτό.

Η συζήτηση πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο «Αθήνα 9.84» στην Τεχνόπολη – Πειραιώς 100, Γκάζι, όπου με τον Αλέξη Χαρίτση, πρόεδρο της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς, συζητούν οι:

– Βαγγέλης Βλάχος (Αδελφός του Βαίου Βλάχου, θανόντα στα Τέμπη)

– Γιάννης Σαμπάνης (Πατέρας του δολοφονημένου από αστυνομικό Νίκου)

– Δημήτρης Ινδαρές (σκηνοθέτης)

– Δήμητρα Κεραμυδά (Πολιτική αγωγή, υπόθεση trafficking Ηλιούπολης)

– Κατερίνα Παπανικολάου (πρώην μέλος ΑΔΑΕ, δρ. Δημόσιου Δικαίου)

Παρακολουθήστε LIVE την εκδήλωση:

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

“50 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Γ’ Ελληνική Δημοκρατία. 50 χρόνια μετά η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους θεσμούς, στην βουλή, στην δικαιοσύνη και εν τέλει στην ίδια την δημοκρατία είναι βαθιά κλονισμένη.

Από το 2019 έως σήμερα το κράτος δικαίου στην Ελλάδα καθημερινά πλήττεται βάναυσα. Από το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων, τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας έως το έγκλημα των Τεμπών, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει ακολουθήσει τον δρόμο της συγκάλυψης.

 

Η αίσθηση που εμπεδώνεται στην κοινωνία είναι η ατιμωρησία και η προστασία όσων βρίσκονται κοντά στην εξουσία και, τέλος, η συγκάλυψη. Ως εδώ. Συγκάλυψη τέλος. Η Νέα Αριστερά θα αγωνιστεί για να νικήσει το δίκιο, η πολιτική να έρθει ξανά στο προσκήνιο.

Σε αυτό το πλαίσιο η Νέα Αριστερά ανοίγει την συζήτηση. Ο Αλέξης Χαρίτσης συζητά την ερχόμενη Τετάρτη στην Τεχνόπολη με τον Βαγγέλη Βλάχο που αγωνίζεται για την απόδοση δικαιοσύνη στο έγκλημα των Τεμπών όπου έχασε την ζωή του ο αδερφός του Βάιος, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ που έζησε τον εφιάλτη της αστυνομικής αυθαιρεσίας μέσα στο σπίτι του και την στοχοποίηση από το σύστημα εξουσίας της Ν.Δ., την Δήμητρα Κεραμυδά, δικηγόρο, πολιτική αγωγή στην υπόθεση Trafficking της Ηλιούπολης, ο πατέρας του δολοφονημένου Νίκου Σαμπάνη, Γιάννης, η Κατερίνα Παπανικολάου, πρώην μέλος της ΑΔΑΕ που πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Την συζήτηση θα συντονίσει το στέλεχος της Νέας Αριστεράς Έλενα Όλγα Χρηστίδη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα