Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται αλλά με 'πεσμένα' ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο "Το Ποτάμι"

Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33,6% έναντι 17,8% της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis. Τι δείχνει η σφυγμομέτρηση για τους χειρισμούς Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις, το δημοψήφισμα και την επιστροφή ή όχι στη δραχμή

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, με 15,8 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,6%, η ΝΔ 17,8%, το Ποτάμι 6,1%, η Χρυσή Αυγή 5,3%, το ΚΚΕ 4,2%, οι ΑΝΕΛ 2,8%, το ΠΑΣΟΚ 3,6%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,3%, ενώ το 3,3% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν την Ένωση Κεντρώων.

Οι πολίτες αξιολογούν σε ποσοστό 35% ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι καλύτερο, και χειρότερο το χαρακτηρίζει το 34%, το 16% απαντά ότι είναι το ίδιο με το προηγούμενο, 15% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, το 61% διατυπώνει θετική γνώμη, το 36% αρνητική, το 2% ούτε θετική ούτε αρνητική, το 1% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 19% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, το 3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε σωστά που έφερε τη συμφωνία στη Βουλή, το 63% απαντά ότι έπραξε σωστά, το 32% απαντά ότι έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος, το 5% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Στο ερώτημα αν η νέα συμφωνία ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το 83% απαντά πως δεν ανταποκρίνεται, το 14% απαντά πως ανταποκρίνεται και το 3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοσκοπήσεις, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE: