Νέα μέτρα: “Στον αέρα” ο διαχωρισμός καταστημάτων εστίασης- Προχωρά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Νέα μέτρα: “Στον αέρα” ο διαχωρισμός καταστημάτων εστίασης- Προχωρά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός
Στιγμιότυπο από την λειτουργία της εστίασης, Καλοκαίρι 2021 Eurokinissi

Η Αρ. Πελώνη επιβεβαίωσε ότι το μέτρο των αμιγών και μεικτών καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης επανεξετάζεται, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού την ερχόμενη εβδομάδα

Το μέτρο του διαχωρισμού των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε αμιγείς και μεικτούς χώρους επανεξετάζεται, όπως επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενώ προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του NEWS 24/7 σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου διαχωρισμού των καταστημάτων εστίασης και λειτουργίας μεικτών κλειστών χώρων στις 15 Ιουλίου υπό το πρίσμα της νέας έξαρσης του κορονοϊού και της μετάλλαξης Δέλτα, η κ. Πελώνη απάντησε: 

“Η πανδημία δεν είναι μία γραμμική, αλλά μία δυναμική κατάσταση, την οποία πάντα παρακολουθούμε και αξιολογούμε όλα τα δεδομένα. Έχει ανακοινωθεί το πλαίσιο για το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης και διασκέδασης. Σε κάθε περίπτωση,θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.”

Όσον αφορά στην εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, η κ. Πελώνη υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει και έχει λάβει εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής και προανήγγειλε τις σχετικές ανακοινώσεις επίσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής ως γνωστόν αφορά σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών και των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ευπαθών ατόμων. Η κ. Πελώνη πάντως δεν θέλησε να προκαταλάβει ποιες κατηγορίες θα αφορά τελικά η υποχρεωτικότητα αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ενώ δεν σχολίασε επί της ουσίας το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ιερέων, αλλά τόνισε τη συνεργασία πολιτείας- Εκκλησίας στο μέτωπο του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα