Νέα πρόταση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το άρθρο 16

Νέα πρόταση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το άρθρο 16
Ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο 11ο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας με τίτλο "Καθαρές" Δημόσιες Συμβάσεις - Όχημα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικής Οικονομίας" Eurokinissi

Ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος ο πρόεδρος της ΝΔ προκαλεί τον πρωθυπουργό να ψηφιστεί το άρθρο 16 με 151 ψήφους από αυτή τη Βουλή και η επόμενη να αποφασίσει το περιεχόμενο του, υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθούν 10 χρόνια για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ.

Νέα πρόταση προς τον Αλέξη Τσίπρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ενόψει της αναθεώρησης ο πρόεδρος της ΝΔ προκαλεί τον πρωθυπουργό ευθέως να συναινέσει προκειμένου το άρθρο 16 να ψηφισθεί από αυτή τη βουλή έστω με 151 ψήφους και έτσι να μην χαθούν 10 χρόνια για την ίδρυση και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, αν στην επόμενη βουλή βρεθούν 180  βουλευτές να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή. 

Στη ΝΔ αφενός θεωρούν ότι το ζήτημα ενδιαφέρει πολλές ελληνικές οικογένειες και όχι μόνο πλούσιες αλλά και της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης που τώρα στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Αφετέρου εάν ο κ.Τσιπρας αρνηθεί, η ΝΔ θα τον κατηγορήσει ότι γνωρίζει πως θα χάσει τις επόμενες εκλογές.  “Δυστυχώς η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείται εμμονικά την αναθεώρηση του άρθρου 16. Άρθρο βάσει του οποίου η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Unesco που δεν επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Κάτι που επιτρέπεται ακόμη και στην Κούβα”, είπε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της Διεθνούς Διαφάνειας.

“Θέλω από το συνέδριο σας να απευθυνθώ στην κυβερνητική πλειοψηφία.  Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραπέμψει στις συνταγματικές καλένδες την αλλαγή αυτού του κρίσιμου άρθρου.  Δεν αντέχουμε να περιμένουμε αλλά 10 χρόνια εγκλωβισμένοι σε ιδεοληψίες  όταν ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με τόσο γοργούς ρυθμούς Ας κριθεί αναθεωρητέο έστω και με 151 βουλευτές σε αυτή τη βουλή και να έρθει η επόμενη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών να προσδιορίσει το περιεχόμενο του”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: “Και απευθύνομαι προσωπικά στον κ. Τσίπρα. Σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα ας βάλει επιτέλους το καλό της χώρας πάνω από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του κόμματός του.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα