Ερντογάν: Πήρε τρία δισ. από την Ευρώπη - Επιτέθηκε πάλι στην Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Τούρκος πρόεδρος AP

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει "ειρηνευτική" την εισβολή στην Κύπρο, αφήνοντας αιχμές κατά της ΕΕ ότι βοηθά απλόχερα την Ελλάδα ως προς το μεταναστευτικό, αλλά όχι τη χώρα του

Νέα πυρά εναντίον Ελλάδας και Κύπρου εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με προκλητικές δηλώσεις του ενώπιον εγχώριου ακροατηρίου. Ούτε λίγο ούτε πολύ απέδωσε τη στάση της χώρας του στους "κακούς" γείτονες που έχει, ενώ κατηγόρησε και τους Ευρωπαίους ότι ενώ έδωσαν τόσα χρήματα στην Ελλάδα, γυρίζουν την πλάτη στην Τουρκία.

"Οι κακοί γείτονες τους έκαναν να αποκτήσουν γνώση και να παράξουν τα δικά τους όπλα", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή του 1974.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των κοινοταρχών Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «το 1974 κατά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου’, (όπως αποκάλεσε την εισβολή και την κατοχή του νησιού) με την ‘επιχείρηση αποσιώπησης’ κατέστρεψαν ολόκληρο το σύστημά επικοινωνίας μας». «Επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν οι δήθεν σύμμαχοί μας. Το κατέστρεψαν. Τί έγινε; Εμείς ιδρύσαμε την ASELSAN (Αμυντική Bιομηχανία Τουρκίας). Τώρα εμείς με την ASELSAN έχουμε πολύ καλύτερο από εκείνο. Και δεν κάνουμε μόνο αυτό. Πλέον η ASELSAN έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία που συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς. Αυτοί οι κακοί γείτονες μας έκαναν να αποκτήσουμε περιουσία, μας έκαναν να αποκτήσουμε γνώση και να είμαστε σε θέση να παράξουμε», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Επέλεξε δε την ημέρα που η Κομισιόν πρότεινε να χορηγηθούν επιπλέον 3 δισ. ευρώ για το προσφυγικό, για να κατηγορήσει τους Ευρωπαίους ότι γυρνούν την πλάτη στη χώρα του, σε αντιδιαστολή με την βοήθεια που προσέφεραν στην Ελλάδα.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του», κατέληξε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Τουρκία, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ερντογάν: Πήρε τρία δισ. από την Ευρώπη - Επιτέθηκε πάλι στην Ελλάδα

ADVERTISING

SHARE: