Νεκρός ομογενής στην Αλβανία: Οι ανακοινώσεις της αλβανικής αστυνομίας

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Τη δική τους εκδοχή για το θάνατο του 25χρονου ομογενή δίνουν οι αλβανικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς από τον Κωνσταντίνο Κατσιφά.

Σε ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας που δημοσιεύουν τα ΜΜΕ της χώρας, παρουσιάζεται η εκδοχή των αρχών για όσα έγιναν και κατέληξαστο θάνατο του 35χρονου ομογενή.

«Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 28.10.2018, περίπου στις 10:00 στο χωριό Βουλιαράτες, στο δήμο Δρόπολης στην περιφέρεια Αργυροκάστρου υπήρξαν πυροβολισμοί. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί πήγαν αμέσως στο σημείο απ’ όπου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. 

Τη στιγμή της άφιξής τους, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από έναν ένοπλο που φορούσε στρατιωτική στολή. Από τα πυρά καταστράφηκε ένα περιπολικό. Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις και καταδίωξαν τον ένοπλο. 

Έφτασαν οι ενισχύσεις από την διεύθυνση της αστυνομίας Αργυροκάστρου. 

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από τις αστυνομικές δυνάμεις, ο οπλισμένος πολίτης πυροβόλησε ξανά προς τους αστυνομικούς βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο τις ζωές τους. 

Δεδομένης της επικίνδυνης φύσης του πολίτη, που αναγνωρίστηκε ως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας 35 ετών, γεννημένος και κάτοικος στους Βουλιάρατες, η τοπική αστυνομία ζήτησε βοήθεια από τις ειδικές δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί το ασυνήθιστο για τις τοπικές δυνάμεις περιστατικό. Μόλις έφτασαν στο σημείο (σ.σ. οι ειδικές δυνάμεις) έκαναν έλεγχο στο σπίτι του υπόπτου αλλά δεν ήταν δυνατόν να τον εντοπίσουν και ξεκίνησαν να «χτενίζουν» την περιοχή. 

Ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να τον βρουν σε βουνοπλαγιά, πάνω από το χωριό. Μόλις τους είδε, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, άνοιξε αμέσως πυρ εναντίον τους. 

Οι ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να καλυφθούν για να προστατεύσουν τις ζωές τους και με ένα μεγάφωνο επανειλημμένα κάλεσαν τον πολίτη, που συνέχιζε να πυροβολεί, να παραδοθεί και να πετάξει το όπλο του. 

Ο Κατσίφας συνέχισε να πυροβολεί κατά των ειδικών δυνάμεων για σχεδόν 30 λεπτά, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο της ζωές τους. Σε απάντηση, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, οι ειδικές δυνάμεις τον σκότωσαν Στο σημείο βρέθηκε ένα όπλο καλάσνικοφ, δυο γεμιστήρες, μια τσάντα με φυσίγγια και 31 κάλυκες. Στο σπίτι του Κατσίφα βρέθηκε μια στολή παραλλαγής». 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Β. Ήπειρος: Νεκρός ομογενής σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς

Ράμα σε Αθήνα: Μην χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια ενός τρελού

SHARE:

24Media Network