Νέο δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά

Νέο δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά
Κωνσταντίνος Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Με πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δείπνησαν σε εστιατόριο στα βόρεια προάστια.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, δείπνησαν μαζί την Τετάρτη (30/11) σε εστιατόριο στα βόρεια προάστια. 

Την πρωτοβουλία είχε ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να ανταποδώσει στον κ. Καραμανλή την πρόσκληση σε δείπνο στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της ΔΕΘ μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει σε εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος που φέρει το όνομα του και η παρέμβαση του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ειδικότερα αναμένεται εάν εκτός από τις συνήθεις αιχμές του για τα εθνικά θέματα, θα αναφερθεί και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Αν και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά περιλαμβανόταν στη λίστα υποκλοπών, που δημοσίευσε η Documento, από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού μέχρι στιγμής επικρατεί απόλυτη σιωπή, την οποία πολλοί στη Νέα Δημοκρατία εκλαμβάνουν μάλλον ως απειλητική.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η παρέμβαση του κ.Καραμανλή για τις υποκλοπές είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη ΝΔ. Και αυτό καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε μεν να αποδέχεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να γνώριζε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠκαι δεν έριξε ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού, αλλά ταυτόχρονα έβαλε σαφή και θεσμικά όρια στο Μαξίμου. 

Ο κ. Καραμανλής είχε ειδικότερα διαφωνήσει με την εμμονή της κυβέρνησης στο απόρρητο, λέγοντας: “Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν”. Στη συνέχεια πάντως και οι δύο πλευρές είχαν “μαζέψει” το θέμα. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα