Νέο “σόου” Καμμένου στη Βουλή

Νέο “σόου” Καμμένου στη Βουλή
Ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή Eurokinissi

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι η Ελλάδα χάνει το δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους στο ΝΑΤΟ συλλογική άμυνα έναντι της Βόρειας Μακεδονίας - Και στην ένταξη της Αλβανίας η κύρωση έγινε με 151 ψήφους θύμισε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Με ένα ακόμα «σόου» του Πάνου Καμμένου ξεκίνησε η συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών κι Άμυνας της Βουλής που συζητά το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε να εφαρμοστεί το άρθρο 28, παράγραφος 2 του Συντάγματος κι η κύρωση να απαιτεί πλειοψηφία 180 ψήφων εκτιμώντας ότι με το πρωτόκολλο παραχωρείται κυριαρχικό δικαίωμα της χώρας. Κανένα όμως κόμμα δεν στήριξε τις απόψεις του Π. Καμμένου, ο οποίος είχε αντιπαράθεση με τον εισηγητή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι με την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα χάνει το δικαίωμα να ζητήσει από τους εταίρους στο ΝΑΤΟ συλλογική άμυνα έναντι οποιοδήποτε προβλήματος προκύψει με το γειτονικό κράτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κύρωση παρόμοιων συνθηκών με 151 ψήφους αποτελεί «πάγια ερμηνεία» του Συντάγματος θυμίζοντας ότι και στην περίπτωση της Αλβανίας το 2009 δεν είχε τεθεί ζήτημα κύρωσης του αντίστοιχου πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ με πλειοψηφία 180 ψήφων.

Αντιπαράθεση Π. Καμμένου-Γ. Κουμουτσάκου

Ο Γ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι ο Π. Καμμένος είχε την ευκαιρία να μπλοκάρει την διαδικασία «πριν φύγει η σφαίρα από το θαλάμι» και ξεκινήσει η «μοιραία πορεία προς τις Πρέσπες» υπερψηφίζοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ πριν την υπογραφή της Συμφωνίας. Ο Γ. Κουμουτσάκος επικαλέστηκε κι αυτός την περίπτωση της ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ κι επισήμανε ότι τότε ο Π. Καμμένος ήταν μέλος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ο Π. Καμμένος σχολίασε ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν με την ΝΔ και την βοηθούν να αποφύγει την κύρωση του πρωτοκόλλου με 180 ψήφους. Ο Π. Καμμένος επιτέθηκε στον Γ. Κουμουτσάκο με τις γνωστές αναφορές στον «πύραυλο Κουμουτσάκο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα