Νόμο που 'πετσοκόβει' τις αρμοδιότητες της ΡΑΕ προανήγγειλε ο Λαφαζάνης

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Νομοθετική ρύθμιση για τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ ανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα περιορίζεται ο ρόλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας , «έτσι ώστε να μην υποκαθιστά την κυβέρνηση σε βασικές πολιτικές επιλογές, όπως αυτές του καθορισμού των τιμολογίων», ανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΡΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση σέβεται το χαρακτήρα και την αυτονομία της ΡΑΕ και υπολογίζει πολύ στη συμβολή των εργαζομένων, έτσι ώστε η Αρχή να παίξει με προοδευτικό και θετικό τρόπο το ρυθμιστικό ρόλο της.

Τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΡΑΕ είχε αναγγείλει το υπουργείο ήδη πριν δημιουργηθεί το ζήτημα με τις αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων) που αποφάσισε η ΡΑΕ και το υπουργείο ζήτησε να ανακληθούν.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον υπουργό το ζήτημα του νέου Κανονισμού Λειτουργίας της ΡΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης υποσχέθηκε, ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, έτσι ώστε η σύνταξη του Κανονισμού να γίνει με τη συμβολή και εκπροσώπου των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λαφαζάνης: Η ΡΑΕ δεν μπορεί να κλείνει το μάτι προς τα ιδιωτικά συμφέροντα

Λαφαζάνης: Σημαντική μείωση των τιμών του φυσικού αερίου τον Απρίλιο

SHARE:

24Media Network