Νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ: Συναίνεση από τη ΝΔ για το ΕΣΡ ζητά ο Παππάς

Νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ: Συναίνεση από τη ΝΔ για το ΕΣΡ ζητά ο Παππάς
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η θωράκιση του ΕΣΡ προϋπόθεση για τη χορήγηση αδειών στα κανάλια λέει ο υπουργός Επικρατείας. Παρά την έντονη αντιπαράθεση που είχε με τη ΝΔ για το συζητούμενο νομοσχέδιο ο κ. Παππάς κάλεσε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής να συναινέσει

Έκκληση στη ΝΔ να συναινέσει για την ανάδειξη νέας σύνθεσης του ΔΣ στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να υλοποιηθούν οι προβλέψεις του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών απεύθυνε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Παρά την έντονη αντιπαράθεση που είχε με τη ΝΔ για το συζητούμενο νομοσχέδιο ο κ. Παππάς κάλεσε ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής να συναινέσει για την ανάδειξη νέων μελών στο ΕΣΡ το οποίο όπως επισημαίνει δεν έχει πλέον «νόμιμη σύνθεση» μετά την παραίτηση τριών από τα επτά μέλη του την προηγούμενη περίοδο.

«Το ό,τι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν αρκεί, καθώς απαιτείται ευρύτατη συναίνεση για τη θεσμική θωράκιση του και για την τυπική και νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ» ανέφερε ο κ. Παππάς. Υπενθυμίζεται ότι για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης της ανεξάρτητης αρχής απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία 4/5 στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η ΝΔ που καταψήφισε το νομοσχέδιο έθεσε πάντως όρους για να παράσχει συναίνεση.

«Οι συναινέσεις επιτυγχάνονται με διάλογο» είπε ο εισηγήτης της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, και ζήτησε να γίνουν αποδεκτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις που έθεσε το κόμμα του για το νομοσχέδιο. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας απευθύνει εκκλήσεις εδώ και καιρό για την ανάδειξη νέας σύνθεσης στο ΕΣΡ αφήνοντας μάλιστα ευθείες αιχμές για την αντιπρόεδρο Λίνα Αλεξίου η οποία είναι μητέρα της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Στο παρελθόν μάλιστα είχε απευθύνει αιχμές στην τότε πρόεδρο της Βουλής την ευθύνη  για τη «μη νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα