Νομοσχέδιο για Υποκλοπές: Αποστάσεις Κεφαλογιάννη από την 3ετία ώστε να ενημερωθούν τα θύματα παρακολούθησης

Νομοσχέδιο για Υποκλοπές: Αποστάσεις Κεφαλογιάννη από την 3ετία ώστε να ενημερωθούν τα θύματα παρακολούθησης
Η Όλγα Κεφαλογιάννη ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΡΑΣΑΓΑΚΗ

Την ανησυχία της για το μεγάλο χρονικό διάστημα που προβλέπει το νομοσχέδιο εξέφρασε η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Τις αποστάσεις από ένα κομβικό άρθρο του νομοσχεδίου για την άρση του απορρήτου «κράτησε» στην ομιλία στην Βουλή η Όλγα Κεφαλογιάνη.

Πρόκειται για το άρθρο που προβλέπει την παρέλευση 3ετίας προκειμένου να ενημερώνονται οι παρακολουθούμενοι από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η την Αντιτρομοκρατική.

Η βουλευτής Α’ Αθηνών εξέφρασε την ανησυχία της για το μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο μεσολαβεί. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα δούμε πως θα λειτουργήσει στην πράξη».

Η φράση της αυτή δείχνει ότι η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχει «απώλεια» στην ονομαστική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί για το εν λόγω άρθρο.

Από την άλλη όμως δείχνει ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη τηρεί «απόσταση ασφαλείας» από τη συγκεκριμένη ρύθμιση που έχει καταγγελθεί από την αντιπολίτευση (ιδίως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) ως αυτή που τεκμηριώνει πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στοχεύει στην συγκάλυψη του Σκανδάλου των Υποκλοπών και επιβάλλει το να πάει η χώρα έως τις εκλογές δίχως να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στους βουλευτές που κράτησαν κάποιες αποστάσεις από την «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου μπορεί να συμπεριληφθεί και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Κυρίως εξαιτίας της αναφοράς του σύμφωνα με την οποία η δικαιοσύνη πρέπει ταχύτατα να διαλευκάνει την υπόθεση των υποκλοπών. Μια παραίνεση που διαφοροποιείται από τις αναφορές των περισσότερων βουλευτών της Ν.Δ που αρκούνταν στην εκτίμηση ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα