Νοτοπούλου: Κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα με το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη

Η Κατερίνα Νοτοπούλου με τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια του σταθμού "Συντριβάνι" στη Θεσσαλονίκη
Η Κατερίνα Νοτοπούλου με τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια του σταθμού "Συντριβάνι" στη Θεσσαλονίκη MOTIONTEAM

"Τοποθετούμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στον πανευρωπαϊκό χάρτη τον ακαδημαϊκό, με ιδιαίτερες αξιώσεις", ανέφερε από τη συμπρωτεύουσα η υφυπουργός Εσωτερικών.

«Το 2019 θα μας βρει με ένα νέο πανεπιστήμιο, εξαιρετικά ισχυρό, με παρουσία σε έξι πόλεις», δήλωσε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

«Ο υπουργός Παιδείας από την πρώτη στιγμή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και σε άριστη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, τις οποίες ευχαριστούμε θερμότατα γι' αυτή τη συνεργασία, νομίζω ότι κάνουμε ένα πολύ μεγάλο βήμα», τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

ADVERTISING

«Τοποθετούμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στον πανευρωπαϊκό χάρτη τον ακαδημαϊκό, με ιδιαίτερες αξιώσεις», ανέφερε η υφυπουργός, επισημαίνοντας πως «έχουμε στα χέρια μας, στην περιοχή μας, δύο ιδιαίτερα αναπτυξιακά εργαλεία, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας που συστήνουμε». Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Tσίπρας: Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ολοκληρωμένο στο 95%

Στο κοινό ο πρώτος σταθμός μετρό στη Θεσσαλονίκη - Ο χαιρετισμός Τσίπρα

SHARE:

24Media Network