Novartis: Στη Βουλή και οι καταθέσεις Στουρνάρα – Ράικου

Novartis: Στη Βουλή και οι καταθέσεις Στουρνάρα – Ράικου
Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

Τόσο ο επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Το «δρόμο» για τη Βουλή πήραν οι καταθέσεις του Γιάννη Στουρνάρα και της Ελένης Ράικου, οι οποίες ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis που διενεργεί ο Άρειος Πάγος.

Ακολουθώντας τις ενέργειες που έπραξαν και με τις προηγούμενες μαρτυρικές καταθέσεις, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λ. Σοφουλάκης και Ευ. Ζαχαρής, διαβίβασαν στη Βουλή τις καταθέσεις αλλά και τα υπομνήματα του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, και της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο άφησαν αιχμές ή σκιαγράφησαν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα αναφορικά με τις παρεμβάσεις που φέρονται να δέχθηκαν οι εισαγγελικές αρχές στο έργο τους ως προς τη διερεύνηση της πολύκροτης υποπίεσης Novartis. Μάλιστα, η Ελένη Ράικου εμφανίζεται να κατονόμασε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως το πρόσωπο εκείνο που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.

Να σημειωθεί ότι η τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της το Μάρτιο του 2017, ήταν η πρώτη που σε αναφορά της έκανε λόγο για το Ρασπούτιν, ο οποίος -κατά την ίδια- «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ», υπέδειξε «πώς πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα