Ντινόπουλος: "Αν δεν μειώσουμε τους φόρους, θα μειωθούν οι ψηφοφόροι"

Ομιλία του υπ. Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου σε ημερίδα για τις παιδικές χαρές την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ομιλία του υπ. Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου σε ημερίδα για τις παιδικές χαρές την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Φοροελαφρύνσεις και αύξηση δόσεων, ζητάει ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος. Τι δήλωσε για τις απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Για ανάγκη φοροελαφρύνσεων και αύξησης των δόσεων έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, επισημαίνοντας ότι αν γίνουν τα προαναφερόμενα "θα βλέπουμε τους ψηφοφόρους να μειώνονται δραματικά".

"Αν δεν μειώσουμε τους φόρους δυστυχώς θα βλέπουμε τους ψηφοφόρους να μειώνονται δραματικά. Αν δεν κάνουμε τις φοροελαφρύνσεις -και εν πάση περιπτώσει η τρόικα μπορεί να λέει τα δικά της- αλλά ας έρθει να δει και τι συμβαίνει και στην ελληνική κοινωνία. Αν δεν κάνουμε αυτές τις φοροελαφρύνσεις και την αύξηση των δόσεων δεν θα πληρώνει και κανείς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα: "Πράγματι οι απολύσεις ήταν ένα μεγάλο αγκάθι, όμως βλέπετε ότι το αγκάθι αυτό φαίνεται να κλείνει μέσα στο 2014. Δηλαδή, η τρόικα δεν ζητάει απολύσει από το 2015 και μετά. Αυτές οι 6.500 απολύσεις του 2014 νομίζω ότι τέλος πάντων έχει βρεθεί αυτή η δεξαμενή. Σε κάθε περίπτωση στο υπουργείο Εσωτερικών δεν προβλέπονται απολύσεις για το 2014, δεν προβλέπονται άλλες απολύσεις και είναι αυτό το οποίο είπα και στο παρελθόν ότι πλήρωσε βαρύ τίμημα στις απολύσεις η τοπική αυτοδιοίκηση. Με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς".

Και κατέληξε: "Όμως χάρη σε ένα πρόγραμμα το οποίο –επιτρέψτε μου να σας πω- το εκπόνησε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και αυτό είναι προς τιμή της. Το εκπόνησε μάλιστα και σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον κ. Μητσοτάκη και έχουμε τη δυνατότητα αυτής της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας που θα μας επιτρέψει να ανταποκριθούμε στους όρους και τις απαιτήσεις μίας κινητικότητας, χωρίς όμως να υπάρχουν απολύσεις".

SHARE:

24Media Network