Ντίντριχ: Οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις δείχνουν σταθερή βελτίωση

Από προηγούμενη συνάντηση Ρώσων και Ελλήνων αξιωματούχων, Φωτογραφία Αρχείου
Από προηγούμενη συνάντηση Ρώσων και Ελλήνων αξιωματούχων, Φωτογραφία Αρχείου AP

Ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών και συμπρόεδρος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας μίλησε για τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς των νέων τεχνολογιών, της αλιείας, των ναυπηγείων, της αγροτικής οικονομίας, των υποδομών εκτός βεβαίως του τουρισμού.

Με την υπογράμμιση της σταθερής αύξησης των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων ξεκίνησε την ομιλία του στη Σύνοδο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών και συμπρόεδρος της Επιτροπής, Εβγκένι Ντίντριχ. Φέτος που γιορτάζονται τα 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και τα 25 χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες, οι διμερείς σχέσεις δείχνουν μια σταθερή βελτίωση, ανέφερε ο ρώσος υπουργός. Η σημερινή Σύνοδος γίνεται στο φόντο της επίσκεψης στη Μόσχα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και στη συνάντησή του με το Ρώσο ηγέτη, Βλαντίμιρ Πούτιν. Μια συνάντηση που καλείται να δώσει ώθηση και διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας.

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους κλάδους επιτυχούς συνεργασίας, τόνισε ο Ε. Ντίντριχ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη διαφοροποίησης των τομέων κοινής δράσης. Πέρα από το σημαντικό τομέα της ενεργειακής συνεργασίας, μιλησε για τις δυνατότητες στους τομείς των νέων τεχνολογιών, της αλιείας, των ναυπηγείων, της αγροτικής οικονομίας, των υποδομών.

ADVERTISING

Ο Ντίντριχ επισήμανε την παραδοσιακή συμμετοχή ελληνικής αντιπροσωπείας στο ετήσιο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Πετρούπολης και κάλεσε τον Έλληνα ομόλογο του να συμμετάσχει στο επόμενο, τον Ιούνιο 2019.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν: Η Κύπρος στο στόχαστρο της Μόσχας

Μόσχα: Στρατιωτικοποίηση της Κύπρου από τις ΗΠΑ θα έχει επικίνδυνες συνέπειες

SHARE:

24Media Network