Ντόρα Μπακογιάννη για γάμο ομοφύλων: Από την αγάπη δεν έπαθε κανένα παιδί τίποτα

Διαβάζεται σε 5'
Ντόρα Μπακογιάννη για γάμο ομοφύλων: Από την αγάπη δεν έπαθε κανένα παιδί τίποτα

Η βουλεύτρια της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μιλώντας στους “Πρωταγωνιστές”. Η διαφωνία με τον Μάκη Βορίδη.

Στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επικεντρώθηκε η εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη το βράδυ της Πέμπτης (25/01), με την Ντόρα Μπακογιάννη να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση.

Συγκεκριμένα, η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο και υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας για τα παιδιά που θα πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα, τα πρότυπα της οικογένειας που έχουν ήδη αλλάξει και το καθήκον των πολιτικών να προστατεύουν την μειοψηφία.

Μπακογιάννη: “Τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα”

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε σχετικά: “Μεγαλώσαμε σε μια μεγάλη οικογένεια. Είχε δίκιο η μάνα μου όταν έλεγε πως από την πολλή αγάπη δεν έχει πάθει κανένα παιδί τίποτα. Αν ζούσε νομίζω πως θα έλεγε ”Ναι” στην υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια. Ήταν ένας παραδοσιακός άνθρωπος. Και εγώ είμαι παραδοσιακή. Αν η Μαρίκα ήξερε σήμερα πως υπάρχουν παιδιά ομόφυλων ζευγαριών που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά είμαι σίγουρη πως θα έλεγε ”μέχρι εδώ”. Δικαίωμά σου να ζεις όπως θέλεις. Ποια είμαι εγώ που θα σου πω το αντίθετο; Ο καθένας έχει δικαίωμα να επιλέξει την δική του ζωή, μία την έχει, ας την ζήσει όπως θέλει. Αλλά τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Δεν μπορεί να τα μεγαλώνουν δύο γονείς και αν ο ένας φύγει, ο άλλος να μην έχει δικαίωμα. Να μην μπορεί να πάει στη ΜΕΘ να μάθει πώς είναι το παιδί του ή να μην μπορεί το παιδί να τον κληρονομήσει”.

Και πρόσθεσε: “Δεν έχω καμία επιφύλαξη για το νομοσχέδιο και το έχω πει και το πιστεύω. Αυτό το νομοσχέδιο δεν αγγίζει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Και αυτό που λέμε για τα πρότυπα… μα τα πρότυπα οικογένειας έχουν αλλάξει. Παλιά υπήρχε ένα είδος οικογένειας. Τώρα έχουν εκ των πραγμάτων έχουν αλλάξει. Παλιά χώριζες και σε λέγανε ”ζωντοχήρα”. Παλιά η μαμά σου χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο αν άκουγε ότι η κόρη της παίρνει διαζύγιο. Προτιμούσε να μείνει η κόρη της δυστυχισμένη σε ένα γάμο από ό,τι να πάρει διαζύγιο. Σήμερα ένας στους δύο παίρνει διαζύγιο. Σήμερα υπάρχουν μονογονεϊκές οικογένειες. Σήμερα υπάρχουν ομόφυλες οικογένειες. Όλα υπάρχουν! Τα παιδιά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Έχουν γίνει δύο έρευνες μάλιστα, διεθνώς. Και έδειξαν ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν καμία διαφορά από τα παιδιά των ετερόφυλων ζευγαριών”.

Μπακογιάννη: “Δεν επιτρέπει το παιδί κατά παραγγελία”

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη εξήγησε πως το νομοσχέδιο “δεν επιτρέπει το παιδί κατά παραγγελία”. Όπως ανέφερε: Το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει την παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτή είναι η μεγάλη συζήτηση στο συμβούλιο της Ευρώπης σήμερα σε όλο τον κόσμο, το παιδί κατά παραγγελία. Η λογική ότι εγώ θέλω ένα παιδί ψηλό, ξανθό με μπλε μάτια, χωρίς καμία γονιδιακή αρρώστια, αυτό εμένα με τρομάζει και με τρομάζει ακόμα και σήμερα λέω: Όχι παιδιά, εντάξει. Είναι μια άλλη κουβέντα”.

“Στην Ελλάδα επιτρέπεται (σ.σ. η παρένθετη μητέρα) σε μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει παιδί. Την λαχτάρα του ανθρώπου που θέλει παιδί και δεν μπορεί να έχει παιδί” συμπλήρωσε.

Η διαφωνία Μπακογιάννη – Βορίδη και η Εκκλησία

Στη συνέχεια, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στα παιδιά που είναι στα ιδρύματα, αλλά και στη διαφωνία που έχει με τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ενώ σχολίασε και την στάση της Εκκλησίας.

Όπως είπε: “Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι πάρα πολλά ζευγάρια στα ιδρύματα ζητούν παιδιά. Όταν όμως το παιδί έχει πρόβλημα δεν το παίρνουν. Και αυτή ήταν μια κουβέντα που την είχα με τον Μάκη τον Βορίδη. Του είπα ‘‘Ρε συ Μάκη, αν είναι ένα παιδί άρρωστο και έρθει ένα ομόφυλο ζευγάρι και πει ”εγώ το υιοθετώ γιατί θέλω να του δώσω αγάπη”, του λέω ”δεν του δίνεις αυτό το δικαίωμα;”. Δε συμφωνεί. Εντάξει, εγώ το σέβομαι”.

Τι να πεις στην Εκκλησία; Λογικό είναι να αντιδράσει. Η Εκκλησία είναι δόγμα. Και η Εκκλησία αλλάζει και ακολουθεί. Δεν μπορείς να ζητάς από την Εκκλησία να συμφωνήσει μαζί σου για ένα τέτοιο θέμα. Δεν θα συμφωνήσει, αλλά θα δεχθεί όμως όλα τα παιδιά – ως ποίμνιο – μέσα στην αγκαλιά της. Όλα τα παιδιά, είτε παιδιά ομόφυλων, είτε παιδιά ετερόφυλων, είτε παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, είτε, είτε, είτε, είτε… Όλα τα παιδιά στην αγκαλιά της Εκκλησίας, θα βρουν καταφύγιο τελικά” δήλωσε.

Μπακογιάννη: “Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τους λίγους”

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη εξήγησε: “Εμείς οι πολιτικοί έχουμε κάποιες υποχρεώσεις απέναντι σ’ αυτό τον κόσμο. Ναι είναι μειοψηφία. Ναι είναι λίγοι. Αλλά αυτό είναι η δημοκρατία. Γι’ αυτό είμαι πολύ περήφανη για τον Κυριάκο που το προχωράει. Η δημοκρατία είναι να έχεις το θάρρος να βγεις μπροστά για να προστατέψεις την μειοψηφία, διότι αυτή χρήζει προστασίας. Εάν σκεφτόμαστε εάν θα μας κάνει κακό για ένα σταυρό παραπάνω ή ένα σταυρό πιο πίσω, τότε δεν κάνουμε για πολιτικοί. Έχουμε υποχρέωση και αυτούς τους λίγους να τους προστατεύσουμε. Κι αυτό είναι η γνήσια εφαρμογή της δημοκρατίας σήμερα σ’ αυτή τη χώρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα