Ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη Marfin – Σκληρή κριτική στον Μητσοτάκη

Ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στη Marfin – Σκληρή κριτική στον Μητσοτάκη
Kατάθεση στεφάνου απο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην τράπεζα της Marfin Eurokinissi

Στεφάνι κατέθεσε στις 09:30 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Marfin, στην οδό Σταδίου, όπου το 2010 έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι. Για "βία και υποκρισία" κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας.

Με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αντιπροσωπεία του κόμματος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της Marfin.

Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών) έχασαν τη ζωή τους μετά από δολοφονική επίθεση στις 5 Μαΐου 2010, ενώ βρίσκονταν μέσα στην τράπεζα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στο πρώτο μνημόνιο. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτο από τον Αλέξη Τσίπρα, την Όλγα Γεροβασίλη, τον Νίκο Παππά, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Δημήτρη Παπαχριστόπουλο. 

Kατάθεση στεφάνου απο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην τράπεζα της Marfin Eurokinissi

News 24/7

Μετά την κατάθεση στεφάνου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Τιμούμε σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και 10 χρόνια, τη μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της Marfin. Και με την ευκαιρία για άλλη μια φορά, εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι στη βία, καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, ιδίως τη βία εναντίον του πολυτιμότερο αγαθού, της πολυτιμότερης αξίας που είναι η ανθρώπινη ζωή. 

Ωστόσο σήμερα, δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω και την υποκρισία. Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει τον φάκελο για να διεξαχθεί η έρευνα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τους ίδιους ανθρώπους που 10 χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν. 

Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει αυτή η πλακέτα εδώ, έδινε εντολή στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας, προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τα θύματα, επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς τους.  Ο αγώνας για τη ζωή είναι ένας αγώνας που είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Τιμούμε τους νεκρούς μας, ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό, αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για τη δικαιοσύνη και την αλήθεια, διότι αυτοί είναι αγώνες για τη ζωή, για μια καλύτερη ζωή».

Σήμερα στις 12.00 έχουν προγραμματιστεί τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας στη μνήμη των θυμάτων. Στα αποκαλυπτήρια που θα γίνουν παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη, προσκλήθηκε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς ωστόσο η πρόσκληση να γίνει αποδεκτή. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι στις 09:30, ενώ στις 10:30 θα καταθέσει στεφάνι το ΚΚΕ

Kατάθεση στεφάνου απο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην τράπεζα της Marfin Eurokinissi

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα