Ο Αλ. Τσίπρας θα συνεχίσει να συμμετέχει ως παρατηρητής στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωσοσιαλιστών

Ο Αλ. Τσίπρας θα συνεχίσει να συμμετέχει ως παρατηρητής στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωσοσιαλιστών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Παρότι δεν είναι πλέον πρωθυπουργός. Προγραμματίζονται ήδη συμμετοχές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικά διεθνή φόρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, το διάστημα που υπήρξε πρωθυπουργός, συμμετείχε ως παρατηρητής στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωσοσιαλιστών, όπως παλαιότερα ο αείμνηστος Δημήτρης Χριστόφιας, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρότι το κόμμα του, το ΑΚΕΛ, ανήκει στην αριστερά.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news24/7, εν αντιθέσει με τον Δημήτρη Χριστόφια, ο Αλέξης Τσίπρας και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεχίσει να συμμετέχει ως παρατηρητής στις Συνόδους Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), παίζοντας ένα ρόλο “συνδέσμου” μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των ευρωσοσιαλιστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί στα υψηλά κλιμάκια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κυρίως ηγετών σοσιαλιστικών κομμάτων που είναι και πρωθυπουργοί στις χώρες τους, απομένει δε απλά η ολοκλήρωση της φόρμουλας ώστε να ανακοινωθεί και επισήμως το φθινόπωρο. Θέμα, πάντως, αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ένταξής του στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ούτε καν συζητείται -τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή- στην Κουμουνδούρου.

Ταυτόχρονα, προγραμματίζονται συμμετοχές του Αλέξη Τσίπρα σε σημαντικά διεθνή φόρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και ειδικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με τις πρωτοβουλίες του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει αυξήσει κατά πολύ τις μετοχές του στο διεθνές χρηματιστήριο, μετοχές που όπως είναι φυσικό επιδιώκει να κρατήσει το ίδιο υψηλά και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρόγραμμα των διεθνών του εμφανίσεων θα οριστικοποιηθεί αρχές του φθινοπώρου και έχει, όντως, ενδιαφέρον να δούμε πώς ακριβώς θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα