Ο… χρησμός Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους – Με τη νέα απογραφή οι έδρες

Ο… χρησμός Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους – Με τη νέα απογραφή οι έδρες
Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το χρόνο και το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς θα στηθούν κάλπες.

Με τη διφορούμενη φράση “οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους”, η κυβέρνηση αποφεύγει να απαντήσει ευθέως εάν οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη ή το καλοκαίρι, δηλώνοντας απλώς ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή “σύσταση” του Αλέξη Τσίπρα να μη γίνουν εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, διερωτήθηκε καταρχήν “πότε θέλει τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν εκλογές; Έχω μπερδευτεί”.

Ο κ. Οικονόμου πρόθεσε ότι “ο κ.Τσίπρας έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο να ζητάει εκλογές κάθε μήνα. Σχολίασε ότι “στην αρχή έλεγε ότι είναι σίγουρο ότι θα γίνουν εκλογές γιατί ο Μητσοτάκης δραπετεύει, τώρα λέει ότι ο Μητσοτάκης έχει γαντζωθεί στην εξουσία” και δήλωσε:

“Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το έχουμε πει σε όλους τους τόνους, το λέγαμε πολύ καθαρά όλο το προηγούμενο διάστημα. Νομίζω ότι επιβεβαιώνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων. Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Και εκείνη την ώρα οι Έλληνες πολίτες θα διαλέξουν, θα αξιολογήσουν, θα επιλέξουν ποιος είναι εκείνος που τους εξασφαλίζει τον ασφαλέστερο δρόμο για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας”.

Ο κ.Οικονόμου σχολίασε μάλιστα ειρωνικά τις προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έκβαση των επόμενων εκλογών. “Έχει δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν η εγκυρότητα των προβλέψεων Τσίπρα. Να θυμίσω ότι είναι αυτός που παραμονές εκλογών του 2019 έλεγε ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να ηττηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι: “Ο κ. Τσίπρας έχει ένα δικό του τρόπο ερμηνείας της πραγματικότητας, μόνο δικό του όμως ή εν πάση περιπτώσει ενός πολύ περιορισμένο κομματικού ακροατηρίου. Διότι διαφορετικά θα έβλεπε ότι όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση διαχειριζόμενη αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις, που δεν δημιούργησε η ίδια, έχει καταφέρει να μειώσει κατά 15 μονάδες την ανεργία, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, έχει καταφέρει να κρατήσει την οικονομία και την κοινωνία όρθια μεσα στην καταιγίδα της πανδημίας, έχει ενισχύσει τη διεθνή θέση της χώρας, τρέχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης στην Ευρώπη, προσπαθώντας να μετριάσει τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και υλοποιεί ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα έβαλε οριστικά τέλος σε σενάρια διεξαγωγής των εκλογών του 2023 χωρίς αλλαγές στην κατανομή των εδρών με βάση την τελευταία απογραφή του πληθυσμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είχε ξεκινήσει μία συζήτηση για το εάν η απογραφή του 2021 θα ισχύσει ή όχι στις εκλογές του 2023, καθώς εάν ισχύσει θα υπάρξουν αλλαγές σε ορισμένες περιφέρειες και συνεπώς κάποιοι γαλάζιοι βουλευτές φοβούνται ότι δεν θα επανεκλεγούν.

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε όμως ότι οι εκλογές θα γίνουν με βάση την τελευταία απογραφή.

Αυτό είχε άλλωστε αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτηση του και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

Ο κ. Λιβάνιος είχε επισημάνει ότι δεν αλλάζει ο αριθμός των εδρών που θα πάρει συνολικά κάθε κόμμα, αλλά θα υπάρχουν αλλαγές στην κατανομή των εδρών στις περιφέρειες. “Δεν αναμένεται η απογραφή να επιφέρει περισσότερες αλλαγές από όσες είχε επιφέρει η απογραφή του 2011. Χοντρικά, αυτό που αναμένεται είναι η κατά κανόνα μετακίνηση ορισμένων εδρών από περιφερειακές εκλογικές περιφέρειες (όχι εκτιμώ πάνω από 8-10 τον αριθμό) προς εκλογικές περιφέρειες της τ. Β’ Αθηνών, την Ανατολικής Αττικής, τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως 1-2 άλλων περιφερειών”, ανέφερε ο κ.Λιβάνιος και συνέστησε: “ Υπομονή μέχρι τον Δεκέμβριο. Αμέσως μετά την δημοσίευση, το προεδρικό διάταγμα για την κατανομή των εδρών πρέπει να εκδοθεί σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος και οι εκλογές να γίνουν υποχρεωτικά με την νέα απογραφή. Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια κανενός, είναι υποχρέωση.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα