Ο Δένδιας ζητά “επανίδρυση του κράτους”, όπως έλεγε ο Κώστας Καραμανλής

Διαβάζεται σε 3'
Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας EUROKINISSI

Ο υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε στο συνέδριο της ΝΔ μία ομιλία διανθισμένη με καραμανλικές αναφορές. “Διευρυνόμαστε, δεν μεταλλασσόμαστε. Γιατί το μπλε μένει πάντα μπλε, δεν ξεθωριάζει”, είπε

Ως εκφραστής της καραμανλικής δεξιάς επιχείρησε να εμφανιστεί στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Δένδιας. 

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε πέντε φορές στον ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αναφέρθηκε βέβαια σε όλους τους προέδρους της ΝΔ. Δήλωσε δε ότι “είμαστε συνεχιστές της πολιτικής του μεσαίου χώρου, της εθνικής υπερηφάνειας, του Κώστα Καραμανλή. Και της πολιτικής ενάντια στο λαϊκισμό και τα άκρα του Αντώνη Σαμαρά”.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως η αναφορά του κ. Δένδια στην “επανίδρυση του κράτους”, που αποτέλεσε ένα από τα βασικά πολιτικά συνθήματα του Κώστα Καραμανλή ως προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού.

Υποστήριξε ειδικότερα ότι πρέπει “Να επαναδιατυπώσουμε το μέγα πρόταγμα του Κώστα Καραμανλή, της επανίδρυσης του κράτους. Η επανίδρυση του κράτους είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ”.

Καθώς το 15ο συνέδριο της ΝΔ πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κ. Δένδιας δήλωσε: “Αισθάνομαι ευλογημένος σε αυτό τον ιστορικό χώρο που συνδέεται με μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα”. Αναφέρθηκε επίσης στην προσωπική του πορεία στη ΝΔ και στις υπουργικές θέσεις που ανέλαβε επί Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Κυριάκου Μητσοτάκη. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στις θητείες του ως υπουργός Εξωτερικών, αλλά και ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ ξεχωριστή μνεία έκανε στην άσκηση δίωξης κατά της Χρυσής Αυγής. Αναφέρθηκε επίσης στην εθνική στρατηγική για τις Ένοπλες Δυνάμεις του 2030.

“Είμαστε η παράταξη που την δικαιώσαν οι ιστορικές της επιλογές. Που στάθηκε στην πλευρά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της διεθνούς νομιμότητας. Που με συνέπεια υπηρετεί μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατική Ελλάδα. Μία Ελλάδα που δε διχάζει αλλά ενώνει τους Έλληνες. Και δόξα τω θεω, μία Ελλάδα λουσμένη μετά τις εκλογές του 2023 στο μπλε της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μπλε και όλα τα κάστρα της κεντροαριστεράς, μπλε όλη η Ελλάδα”, είπε επίσης ο κ. Δένδιας.

“Διευρυνόμαστε δε μεταλλασσόμαστε”

“Εμείς, η ΝΔ, δεν είμαστε μηχανισμός νομής εξουσίας. Ασκούμε εξουσία κατά την εντολή του ελληνικού λαού στο όνομα αρχών. Αυτή είναι η ισχυρή μας νομιμοποίηση, όχι η νομή της εξουσίας, όχι το κράτος λάφυρο”, δήλωσε στη συνέχεια.

Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε επίσης ότι: “Εμείς είμαστε το πραγματικά λαϊκό κόμμα, το αληθινά λαϊκό κόμμα. Αυτή είναι η ταυτότητα της παράταξης, όσο και εάν προσπαθούν να μας συνδέσουν με τους λίγους, με το κεφάλαιο. Εμείς είμαστε το κόμμα των πολλών, διαφυλάττουμε το φιλολαϊκό μας χαρακτήρα”.

Δήλωσε επιπλέον ότι: “Οι εκλογικές νίκες του μέλλοντος θα επιτευχθούν με βάση τις αρχές μας. Διευρυνόμαστε δε μεταλλασσόμαστε. Γιατί το μπλε μένει πάντα μπλε, δεν ξεθωριάζει. Είμαστε το κόμμα που προτάσσει την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες χωρίς κομματικές ταμπέλες”.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: “Είμαστε το κόμμα της μετριοπάθειας, της ευπρέπειας, της αλήθειας, των επιχειρημάτων, κάθετα απέναντι στο λαϊκισμό και κάθε φανατισμό, απέναντι στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής. Είμαστε το κόμμα των μεταρρυθμίσεων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα