Ο δύσβατος δρόμος προς την τρίτη ψηφοφορία, σε εκλογικό πάντα κλίμα

Ο δύσβατος δρόμος προς την τρίτη ψηφοφορία, σε εκλογικό πάντα κλίμα

Επικοινωνιακές κινήσεις μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου. "Δύσκολη η εκλογή" ομολογεί ανώτατη κυβερνητική πηγή. Το ερώτημα για τη στάση της ΧΑ. Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247

Μετά τις 168 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα κατά τη σημερινή δεύτερη ψηφοφορία, το Μαξίμου ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα εν όψει της 29ης Δεκεμβρίου, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας και ετοιμάζοντας ήδη στρατηγική για την περίπτωση πρόωρων εκλογών.

“Πάμε για να βγάλουμε Πρόεδρο, είναι δύσκολη όμως αντικειμενικά η εκλογή του κ.Δήμα” ομολογούσε ανώτατη κυβερνητική πηγή, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της ανάγκης να καταδειχθεί πως το Μαξίμου καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αποφευχθούν οι κάλπες και της καταφανούς εκλογικής ετοιμότητας.

Νέες πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αντίστοιχες του διαγγέλματος της Κυριακής, κατά την ίδια πηγή, δεν πρέπει να αναμένονται μέχρι τη Δευτέρα. Σε επικοινωνιακό επίπεδο ωστόσο θα ενταθεί η προσπάθεια “αποενοχοποίησης” όσων ακόμη βουλευτών επιθυμούν να ψηφίσουν το Σταύρο Δήμα, με την ταυτόχρονη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση με τον Πάνο Καμμένο και για την πολιτική αποσταθεροποίηση, με ό,τι αυτή συνεπάγεται σύμφωνα με την κυβέρνηση για την οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς δηλαδή θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να δείξει ότι δεν επενδύει ο ίδιος σε σενάρια αριστερής παρένθεσης και ότι η ευθύνη για εκλογές ανήκει προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε όσους βουλευτές επιμείνουν στο “παρών”.

Όσον αφορά στο σενάριο απόσυρσης του κ.Δήμα πριν την τρίτη ψηφοφορία και υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη, η ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή απέρριπτε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Σημείωνε μάλιστα ότι: “Θετικόι σε μία υποψηφιότητα Κουβέλη είμασταν όλοι πριν τέσσερις μήνες. Πλέον όμως ο Κουβέλης έχει πάει απέναντι (σσ: Εννοώντας την επικοινωνία με τον κ.Τσίπρα) και ούτε οι βουλευτές της Ν.Δ θα τον ψήφιζαν”.

Στο ερώτημα όμως τι θα πράξει η κυβέρνηση εάν στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία της Δευτέρας η Χρυσή Αυγή αλλάξει στάση και ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ένα σενάριο που συζητείτο από νωρίς το πρωί στο περιστύλιο και το εντευκτήριο της Βουλής- η απάντηση ήταν: “Και τι μπορούμε να κάνουμε;” Στοιχείο που από μόνο του αναδεικνύει πως στις 29 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ένα πραγματικό θρίλερ.

(Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαμαράς
SHARE:

24Media Network