Ο Φαήλος "ανακάλυψε" τον αντιρατσιστικό νόμο για τον Μπουτάρη

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης
Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης EUROKINISSI

Μήνυση κατά του Γιάννη Μπουτάρη κατέθεσε ο Φ.Κρανιδιώτης με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων

Μήνυση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του πολιτευτή του Ποταμιού Γιάννη Κωνσταντίνου κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Γραμματέας Δικαιοσύνης του κόμματος, Γιώργος Παλάζης.

Η μηνυτήρια αναφορά μιλά για παράβαση του άρθρου 2 του ν.4285/2014, έπειτα από τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης σε ξένο τηλεοπτικό σταθμό για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

ADVERTISING

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νέας Δεξιάς, πρέπει να ελεγχθούν σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, ο Γιάννης Μπουτάρης, για το «χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Έλληνες» και ο Γιάννης Κωνσταντίνου για το «ας μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν Γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των Ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε».

Από την πλευρά του ο κ. Παλάζης επισήμανε ότι είναι άξιο μνείας και προσοχής το γεγονός ότι ο «πρώτος πολίτης» της Θεσσαλονίκης, έκανε τις ως άνω δηλώσεις υπό την ιδιότητα του ως δημόσιου λειτουργού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Μπουτάρης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: "Μαζί στις κάλπες κόντρα στο μαύρο μέτωπο"

Τσίπρας σε Μπουτάρη: "Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό"

Επίθεση στον Μπουτάρη: Ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις - Ανάμεσά τους αστυνομικός

Μπουτάρης: Η επίθεση που δέχθηκα ήταν εναντίον όλων μας

SHARE:

24Media Network