Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιστρέφει στην ενεργό πολιτική

Διαβάζεται σε 2'
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης SOOC

Συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση, θα έχει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης το απόγευμα στη Βουλή. Αναμένεται να ανακοινώσει την επανενεργοποίησή του στην πολιτική με την προσχώρηση στη Νέα Αριστερά.

Την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική και την προσχώρησή του στη Νέα Αριστερά, αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς, στις 17.30 ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Κ.Ο. στην Βουλή με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον προοδευτικό χώρο, η επιστροφή ενός πολιτικού, που έχει συνδέσει το όνομά του με την πολιτική σκέψη, την εντιμότητα και τον σεβασμό σε αρχές και αξίες, αποτελεί μια θετική κίνηση σε ένα γκροτέσκο πολιτικό σκηνικό.

Η επιστροφή Σακελλαρίδη έρχεται σε περίοδο διεργασιών με το ερώτημα ποιος θα σπάσει την κεντροδεξιά κυριαρχία να μην έχει απαντηθεί, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει εμφανή σημάδια αποσύνθεσης.

O Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν εκλεγμένος βουλευτής στην Α’ Αθηνών.

Μέχρι πρότινος ήταν  διευθυντής στο Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος με σύμβαση σε ιδιωτικές εταιρείες και για πανεπιστημιακές μελέτες. Υπήρξε διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας από το Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2021.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα