Μετωπική Μενδώνη με Αναγνωστοπούλου – Ο κ. Ταραντίλης παραιτήθηκε, εσείς;”

Μετωπική Μενδώνη με Αναγνωστοπούλου – Ο κ. Ταραντίλης παραιτήθηκε, εσείς;”
Η Λίνα Μενδώνη στη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην ολομέλεια της Βουλής, την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021. eurokinissi

Την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την επίκαιρη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου προς την υπουργό Πολιτισμού. Η Λίνα Μενδώνη μίλησε για "λασπομαχία" και "προπαγάνδα'.

Την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη ζήτησε για πολλοστή φορά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με την επίκαιρη ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου προς την υπουργό Πολιτισμού, που συζητήθηκε σήμερα στην Βουλή. Από την πλευρά της πάντως η Λίνα Μενδώνη μίλησε για «λασπομαχία» και «προπαγάνδα» που έχει στόχο την ίδια. Αρνήθηκε επίσης της κατηγορίες περί συγκάλυψης.

Η απάντηση της Λ. Μενδώνη

Για «οργανωμένη προπαγάνδα που έχετε στήσει σε βάρος μου» μίλησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Αναφερόμενη στα ερωτήματα που αφορούν τον διορισμό του στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου σημείωσε πως «ο Δημήτρης Λιγνάδης διορίστηκε με την ίδια ακριβώς διαδικασία που διορίστηκε και ο προηγούμενους διευθυντής επί ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον νόμο για τον διορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή; Όχι». Τόνισε επίσης ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ «προκηρύχθηκε η θέση εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Δε βρίσκετε κάτι περίεργο σε αυτό;» προσθέτοντας πως «με την προκήρυξη όπως νομοθετήθηκε θα υπήρχε ζήτημα ακυρότητας» κι έτσι «θα καθυστερούσε τον διορισμό 6 – 8 μήνες. Θα έμενε το Εθνικό χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή».

Η Λίνα Μενδώνη υποστήριξε ξανα «ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή. Τον επέλεξα με καλλιτεχνικά κριτήρια». Όμως διευκρίνισε πως για τις κατηγορίες που σήμερα τον βαραίνουν «ούτε εγώ γνώριζα. Όταν υπήρξαν καταγγελίες έπραξα ακριβώς αυτό που έπρεπε». Δήλωσε ότι η καταγγελία έγινε και «5 ώρες μετά έχει φύγει από την θέση του» αναφέροντας ότι «για την επικοινωνιακή πολιτική έχω κάνει την κριτική μου».

Η Λίνα Μενδώνη επισήμανε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει» κι αυτό «το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες που πήρε ο πρωθυπουργός για το θέμα». Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για «λασπομαχία» επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει σε εποχές τοξικότητας».

Η Σία Αναγνωστοπούλου

Έντονη ήταν αντίδραση της Σίας Αναγνωστοπούλου: «Θα μας κάνετε και μάθημα από πάνω;» είπε «συνέβησαν γεγονότα, η κοινωνία είναι εμβρόντητη κι έκπληκτη και οι καλλιτέχνες εναντίον σας κι εσείς δεν ζητάτε ένα συγνώμη». Η Σία Αναγνωστοπούου συνέδεσε την υπόθεση με την χθεσινή παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ταραντίλη λέγοντας πως «ο κ.Ταραντίλης παραιτήθηκε αντί να έχετε παραιτηθεί εσείς» . Αναρωτώμενη αν «υπουργός μπορεί να μένει στην θέση του εξαπατημένος;»

Παράλληλα στην πρωτολογία της η Σία Αναγνωστοπούου ανέφερε πως «τον Αύγουστο του 2019 αναλάβατε την πολιτική ευθύνη να σταματήσετε έναν διαγωνισμό» και να προωθήσετε «ένα πρόσωπο της προσωπικής σας επιλογής». Έθεσε έτσι το ερώτημα αν «μετά το δικαστικό βούλευμα που παραπέμπει με το αδίκημα του κατά συρροή βιαστή, έχετε πολιτική ευθύνη για να παραιτηθείτε;».

Επιπρόσθετα ζήτησε την παραίτηση της υπουργού «για την συγκάλυψη που έγινε από 6 έως 19 Φεβρουαρίου» και το ότι «συνομιλήσατε μόνον με αυτόν που βάραιναν οι φήμες». Επίσης η Σία Αναγνωστοπούλου αναρωτήθηκε: «Πότε λέγατε αλήθεια όταν λέγατε ότι αυτοβούλως παραιτήθηκε ή μετά όταν λέγατε ότι εσείς τον παραιτήσατε».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα