Ο Καμμένος και η μυστική πατέντα που μετατρέπει το νερό σε ηλεκτρική ενέργεια

Ο Καμμένος και η μυστική πατέντα που μετατρέπει το νερό σε ηλεκτρική ενέργεια
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Ανιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, παρέστη στις τελετές παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Διοικητή της ΑΣΔΕΝ από τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο στον Αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη και του Αρχηγού Στόλου(φωτό) από τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα στον Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη. (EUROKINISSI/ΥΕΘΑ) Eurokinissi

Η ερώτηση που προκάλεσε εκνευρισμό στον υπουργό Άμυνας για την "πατέντα Ζωγράφου", που έχει "υιοθετήσει" το υπουργείο. Τι απάντησε ο υπουργός για τη χρήση της, αλλά και για τις μέχρι τώρα μυστικές συζητήσεις με τον εφευρέτη της (Vid)

Η πατέντα για την οποία συζητά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “Στον Ενικό”, από παρευρισκόμενο που ζήτησε να ενημερωθεί το κοινό, για τα πιθανά οφέλη της χώρας, με τη χρήση της ευρεσιτεχνίας.

Ο νεαρός που παρακολουθούσε τη συζήτηση στο στούντιο, απευθύνθηκε στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ρωτώντας τον γιατί η “ευρεσιτεχνία Ζωγράφου” δεν έχει προχωρήσει, παρότι έχει περάσει στο υπουργείο.

“Αν τη θάψετε την πατέντα αυτή, που κατά κάποιον τρόπο λύνει το πρόβλημα του ενεργειακού…”, είπε ο νεαρός στον Πάνο Καμμένο.

“Σε μένα μιλάτε κύριε; Ποιος τον κάλεσε τον Ζωγράφο; Εγώ τον κάλεσα”, απάντησε ο υπουργός.

Ο νεαρός ανταπάντησε, υποστηρίζοντας πως μέχρι στιγμής η πατέντα έχει περάσει στο υπουργείο και δεν έχει προχωρήσει. “Σαν Έλληνας θέλω να την αγοράσω, να την πάρω 80 ευρώ”, είπε, εξηγώντας ότι η συσκευή του εφευρέτη Πέτρου Ζωγράφου μετατρέπει το νερό – και ιδίως το αλκαλικό – σε ηλεκτρική ενέργεια.

“Δεν θα την αγοράσετε εσείς, θα την χρησιμοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Έχει δύο χρήσεις, μία πολιτική και μία στρατιωτική. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε τη δουλειά του κυρίου Ζωγράφου. Για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική, θα κάνει ο κ. Ζωγράφος αυτό που πιστεύει, για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη στρατιωτική χρήση, θα κάνουμε αυτό που πιστεύουμε εμείς και δεν θα το ανακοινώσουμε εδώ”, είπε ο υπουργός.

“Ο  κ. Ζωγράφος έχει κάνει όλη την προεργασία, έχει παντεταριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συσκευή κι η στρατιωτική του πιστοποίηση θα γίνει, όταν μπορεί να γίνει η στρατιωτική χρήση. Ο κ Ζωγράφος είναι υπό τη δική μας προστασία και μακάρι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, για να βοηθήσει την Ελλάδα”.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα