Ο Καμμένος καταγγέλλει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε χρήματα στα ΜΜΕ

Ο Καμμένος καταγγέλλει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε χρήματα στα ΜΜΕ

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε την πλήρη λίστα με ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών και ιδιοκτητών ΜΜΕ που μοιράστηκαν περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένες καμπάνιες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Τι σχολίασε στο NEWS 247 ο Τέρενς Κουίκ. Η απάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τον Πρόεδρο του ΚΕΕΠΛΝΟ, προτίθεται να καλέσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να αναζητήσει περισσότερα στοιχεία, μετά την καταγγελία που έκανε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τις Typologies, το Πειθαρχικό είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικό για τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί και όπως φαίνεται χρειάζεται να τύχουν αναλυτικής και διεξοδικής έρευνας.

Νωρίτερα ο κ. Καμμένος κατέθεσε στοιχεία στην ΕΣΗΕΑ, υποστηρίζοντας ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ διέθεσε 28 εκατομμύρια ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σε δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ στη λίστα υπάρχουν 37 δημοσιογράφοι και περισσότερα από 150 μισθολόγια.

"Την ίδια στιγμή, κατά τύχη οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια μέσα κάνανε επιθέσεις ή παρήγαγαν κυβερνητικό έργο", δήλωσε ο Π. Καμμένος, βγαίνοντας από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ

O υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στο NEWS 247 για την πρωτοβουλία του κ. Καμμένου, δήλωσε:

"O πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος σε ομιλία του πρόσφατα στη Βουλή είχε υποσχεθεί ότι θα καταθέσει στον εισαγγελέα την λίστα ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σήμερα εκτός από την εισαγγελία την κατέθεσε και στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ερευνήσει ποιοι πράγματι δικαιούντο να έχουν αυτή τη διαφημιστική δαπάνη ή την έπαιρναν χαρισματικά για να στηρίζουν κυβερνητικές προπαγάνδες.

Είναι σαφές ότι δεν μπορούν όλοι να είναι στο ίδιο καλάθι και πόσο μάλλον όταν κάποιοι έχουν αποδείξει ότι ασκούν με συνέπεια τη δημοσιογραφική τους δεοντολογία και όταν κάποιοι άλλοι κατηγορούνται ακόμη και από κοινή γνώμη ότι μετέχουν σε πολιτικά παιχνίδια. ΕΣΗΕΑ και δικαιοσύνη θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο".

Η απάντηση του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις καταγγελίες Καμμένου

Η κίνηση Καμμένου προκάλεσε την αντίδραση του ΚΕΕΛΠΝΟ, που δια του προέδρου του απάντησε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο.

"Ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πρωινές δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένου  και να τονίσω ότι ο Οργανισμός αυτός του Υπουργείου Υγείας επιτελεί ένα υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Είναι όμως προφανές ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων της δημόσιας υγείας, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola –λύσσα - ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ηλεκτρονικά και έντυπα - κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας.

Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών  εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα - ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού - έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο,  τύπος, διαδίκτυο κτλ,  πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών. Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι τα Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.  Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ".

ΑΝΕΛ: Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ μας έδωσε τη λίστα

Κύκλοι των ΑΝΕΛ, σχολιάζοντας την απάντηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στον Πάνο Καμμένο, τόνισαν ότι τη λίστα που παρέδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ του την είχε παραδώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος, στις τελευταίες εκλογές είχε πολιτευτεί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, οι οποίοι τον πρότειναν για τη συγκεκριμένη θέση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος, Ανεξάρτητοι Έλληνες
SHARE:

24Media Network