Ο Καμμένος κλείνει το μάτι στους κληρικούς

Ο Καμμένος κλείνει το μάτι στους κληρικούς
Συνάντση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας (ΙΣΚΕ) την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στο υπουργείο Άμυνας Eurokinissi

Δίκαια αιτήματα η εγγύηση εκ μέρους του κράτους της μισθοδοσίας και η μονιμότητα δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τη συνάντηση με το Σύνδεσμο Κληρικών, διαμηνύοντας ότι η θέση του κόμματος είναι ό,τι πει η ιεραρχία και ευχόμενος να λυθεί η διαφωνία.

Με εκπροσωπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, συναντήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου και οι σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Καμμένος, συμφώνησε με το Σύνδεσμο Κληρικών ότι θα πρέπει οποιαδήποτε λύση κι αν δοθεί, να διασφαλιστούν δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση των κληρικών και το δεύτερο είναι η μονιμότητα του κλήρου.

“Οι κληρικοί δεν είναι καθεαυτό δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να διατηρήσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό τους χαρακτήρα. Δεν είναι αυτή η απαίτησή τους. Επιτελούν θρησκευτικό λειτούργημα και αυτό θέλουν να συνεχίσουν να επιτελούν”, δήλωσε μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε επίσης ότι η πρώτη θέση την οποία έχουν δημόσια πάρει οι ΑΝΕΛ είναι ότι θα αποφασίσουν ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας, προσθέτοντας: “Αλλά θεωρώ ότι τα δύο αιτήματά τους, δηλαδή η εγγύηση εκ μέρους του κράτους της μισθοδοσίας και η μονιμότητα είναι δίκαια αιτήματα, τα οποία διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία” και καταλήγοντας: “Με καλή θέληση, λοιπόν, όλων των πλευρών, πιστεύω ότι πρέπει, με αυτά τα δύο δεδομένα, να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει σήμερα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα