Ο Καμμένος το όνομα, άλλοι τη χάρη : Οι ‘ψεκασμένοι’ εντός και εκτός Βουλής από όλα τα κόμματα

Ο Καμμένος το όνομα, άλλοι τη χάρη : Οι ‘ψεκασμένοι’ εντός και εκτός Βουλής από όλα τα κόμματα

Οι βουλευτές που κατά καιρούς έφεραν το θέμα των "αεροψεκασμών" στο ελληνικό κοινοβούλιο που κάθε άλλο παρά ενός και μόνου κόμματος ήταν

“Αεροπλάνα, ψηλά εκεί, μας ψεκάζουν με χημικά που μας κάνουν να ψηφίζουμε τα κόμματα του κατεστημένου. Ή μας ρίχνουν κάτι στο νερό για να μη μιλάμε”. Και άλλα τέτοια όμορφα συνωμοσιολογικά.

Ας αρχίσουμε ως εξής. Ο Πάνος Καμμένος, έχει τον τίτλο του Αρχιερέα τον “ψεκασμένων”.

Πρόσφατα βέβαια απέρριψε αυτούς τους χαρακτηρισμούς απευθυνόμενος στον Γιάννη Πρετεντέρη.

“Δεν είμαστε ψεκασμένοι”, είπε υπεραμυνόμενος του κόμματος του.

“Ποτέ δεν έχω φέρει το θέμα των ψεκασμών στη Βουλή”, διατεινόταν ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Άλλωστε και μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην οποία και εκπροσώπησε την Πολιτεία, ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε ερώτηση από πολίτη ο οποίος ήθελε να μάθει “τι θα κάνει για τους ψεκασμούς”.

Ο ίδιος είπε: “Θες να σου απαντήσω τώρα;”, αποφεύγοντας με χιούμορ τα περαιτέρω.

Σε άλλη συνέντευξη του στην εκπομπή “Στον Ενικό”, ο Π. Καμμένος είχε πει:

“Έγινε μία προσπάθεια, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, να μας γελοιοποιήσουν και οι επιθέσεις που δεχόμαστε δεν είναι με την έννοια της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά με την έννοια να μας βγάλουν διάφορα πράγματα, να απαντάμε εμείς, και να γελοιοποιούμαστε”.

“Δεν το ξέρω αν μας ψεκάζουν”.

Και η αλήθεια είναι πως ενώ οι ΑΝ. ΕΛ. έχουν τη “ρετσινιά” για τους αεροψεκασμούς, άλλοι βουλευτές και κόμματα στο παρελθόν είχαν τη χάρη.

 

Πάμε να δούμε ποιοι βουλευτές έχουν φέρει λοιπόν το θέμα στη Βουλή των Ελλήνων με ερώτηση τους, με αφορμή την παγκόσμια κινητοποίηση για το ζήτημα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο:

Ερώτηση της Ασημίνας Ξηροτύρη του τότε Συνασπισμού, το 2006:

“Σε φωτογράφιση του ορίζοντα στην περιοχή της Λάρισας, που έγινε το 2004 αλλά και πρόσφατα (8 και 9 Σεπτεμβρίου 2006) είναι εμφανείς γραμμές που προσομοιάζουν με τα συνήθη contrails, δηλαδή τις συνηθισμένες λευκές ουρές των αεριωθούμενων επιβατικών αεροσκαφών.

Η εκδοχή αυτή φαίνεται να μην ευσταθεί δεδομένου ότι σε ένα συνηθισμένο contrail το δημιουργημένο νέφος δεν παραμένει αλλά σύντομα διασκορπίζεται, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση οι λευκές ουρές γίνονται πιο παχιές και απλώνονται σ’ ολόκληρο τον ουρανό, σχηματίζοντας αρχικά διάφορα σχήματα μεταξύ τους και στο τέλος καταλήγουν σαν μια αραιή συννεφιά (ένα λευκό πέπλο) που διαρκεί για πολλές ώρες.

Κατόπιν τούτου γεννάται το ερώτημα αν οι γραμμές αυτές (λευκές ουρές) έχουν μια πιθανή αιτία και συγκεκριμένα αν πρόκειται για αεροσκάφη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προκειμένου να γίνουν μετεωρολογικές μετρήσεις, αν πρόκειται για πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας, αν πρόκειται για πρόγραμμα με οξείδια αλουμινίου και βαρίου σε clasters πολυμερών (πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου) ή αν πρόκειται για πρόγραμμα μελέτης των ιδιοτήτων και συμπεριφοράς της ιονόσφαιρας για την ενίσχυση των επικοινωνιών και των συστημάτων παρακολούθησης για ειρηνικούς και αμυντικούς σκοπούς, γνωστό ως HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program).

Επειδή είναι σκόπιμο να γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου, ιδιαίτερα οι κάτοικοι της περιοχής, ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

“Περί ποίου ακριβώς προγράμματος πρόκειται κι αν αυτό εμπεριέχει κινδύνους για τους ίδιους και το περιβάλλον;”.

Ο "καθαρός" ουρανός της Αττικής σήμερα,κάνει ευδιάκριτες τις πτήσεις των αεροπλάνων,Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 (EUROKINISSI ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

 

Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη, όταν ήταν τότε στον Συνασπισμό, προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Επικοινωνιών, ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το 2007:

“Πολίτες διαμαρτύρονται ότι παρατηρείται το φαινόμενο αεροσκάφη (πολιτικής ή πολεμικής αεροπορίας) συχνά να πραγματοποιούν αεροψεκασμούς πάνω από την Αθήνα αλλά και πάνω από άλλες πόλεις, χωρίς να είναι γνωστό γιατί προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, ποιο είναι το περιεχόμενο των υλικών με τα οποία ψεκάζουν και ποιο…

σκοπό εξυπηρετούν οι αεροψεκασμοί αυτοί.

Επειδή από την παρατήρηση αυτών των φαινόμενων δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες για πιθανές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την υποβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

– Πραγματοποιούνται αεροψεκασμοί;

– Από ποιους φορείς και για ποιο λόγο πραγματοποιούνται και εάν το περιεχόμενο αυτών εμπεριέχει κινδύνους για τους κατοίκους και το περιβάλλον”.

Για τους αεροψεκασμούς είχε τοποθετηθεί στη Βουλή και ο Αναστάσιος Χωρέμης  του ΠΑΣΟΚ το 2007 ο οποίος έφερε στο Κοινοβούλιο επιστολές πρωτοβουλίας πολιτών κατά των Αεροψεκασμών από την Αθήνα – Βόλο και την Αίγινα.

Ο Μάκης Βορίδης, στις 25 Νοεμβρίου του 2010, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ τότε ρωτούσε τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Άμυνας και Υποδομών:

“Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερη Ωρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, διάφοροι επιστήμονες, ερευνητές και πολίτες,έχουν παρατηρήσει ένα συχνό και ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενο στους ουρανούς, και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μεγάλου μήκους,πυκνές και λευκές ή υπόλευκες νεφελώδεις γραμμές οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό της περιοχής.

Από τα ευρήματα και τις γνώμες των ειδικών,έχει διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για ψεκασμούς παρασιτοκτόνων (αφού αυτοί λαμβάνουν χώρα σε πολύ χαμηλό ύψος και πάνω από αγροκαλλιέργειες) αλλά ούτε και για υδρατμούς από αεριωθούμενα αεροσκάφη,αφού αυτοί ερχόμενοι σε επαφή με την ατμόσφαιρα, διαλύονται σύντομα,το πολύ εντός ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος.

Αντίθετα στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών,οι μεγάλου μήκους πυκνές γραμμές, όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται, δημιουργώντας λεπτά τεχνητά νέφη που μπορούν να καλύψουν μιας μεγάλης έκτασης περιοχή.

Και ο βουλευτής ρωτούσε:

Δεδομένου τους γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφουν αυτή τη δραστηριότητα πάνω από ελληνικές πόλεις είναι σε γνώση της Κυβέρνησης, αυτοί οι αεροψεκασμοί; Αν όχι,γιατί και αν ναι, ποια είναι η αποστολή τους και από ποιους διενεργούνται;

Εντάσσονται οι ψεκασμοί στο πρόγραμμα της λεγόμενης «Γεωμηχανικής» που επικαλείται το δημοσίευμα, δηλαδή της τεχνικής παρέμβασης στη φύση για τον έλεγχο των κλιματολογικών συνθηκών;

Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζόμενου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; πότε άρχισα, με τις πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;”.

 

Το 2011, ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης, είχε ρωτήσει στη Βουλή επικαλούμενος ρεπορτάζ της “Ελεύθερης Ώρας” (!):

“Τα τελευταία χρόνια έντονο και αυξανόμενο είναι το φαινόμενο νεφοειδών γραμμών (λευκών ουρών) που αφήνουν πίσω τους αεροσκάφη σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Οι ουρές αυτές δεν εξαφανίζονται σε μερικά λεπτά, όπως συμβαίνει συνήθως, αλλά διατηρούνται στον ουρανό για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάποιες φορές σχηματίζουν ένα εκτεταμένο ουράνιο «πέπλο». Στον ημερήσιο τύπο και στο διαδίκτυο, υπάρχουν κατά διαστήματα πλειάδα δημοσιευμάτων για αεροψεκασμούς που πραγματοποίησαν συγκεκριμένες εταιρείες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται  σε δημοσίευμα της “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ”, ότι αεροσκάφος της εταιρίας TRANSIT AIR (CARGO) πραγματοποίησε αεροψεκασμό στις 7 Ιουνίου μεταξύ Καρύστου και Κέας σε ύψος 37.000 ποδιών με άγνωστη ουσία. 

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:  

Γίνονται αεροψεκασμοί στην Ελλάδα, για ποιο σκοπό και με ποια συχνότητα;

Πόσες και ποιες είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και πώς ελέγχεται η δράση τους;

Τι είδους χημικές ουσίες αποβάλλουν αυτά τα αεροσκάφη;

Εάν είναι εντελώς νόμιμη και χρήσιμη η δράση τους, τότε γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των πολιτών και εντείνεται η ανησυχία του κόσμου;

Με τι  τεχνητά μέσα μπορούν να εξακριβωθούν οι χημικές ουσίες που εκβάλλουν τα αεροσκάφη; Σε περίπτωση εντοπισμού επικίνδυνων χημικών ουσιών τι διαδικασία ακολουθείται για την επιβολή ποινών;

Γνωρίζετε για την δράση του αεροσκάφους της TRANSIT AIR (CARGO) που καταγγέλλει η εφημερίδα και τι είδους ουσίες ψεκάστηκαν;

Ποιες είναι οι προθέσεις σας για την όλη διερεύνηση του περιγραφόμενου φαινομένου και ποια μέτρα έχετε σκοπό να λάβετε, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα μόλυνσης του ελληνικού ουρανού από την ρίψη χημικών ουσιών αλλά και να καθησυχάσει η κοινή γνώμη;”.

Το 2012 το θέμα είχε συζητηθεί τόσο πολύ μάλιστα που το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση βεβαιώνοντας ότι “καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από το ελληνικό έδαφος”.

Στις 28 Ιανουαρίου του 2013, ο Χ. Παππάς της Χρυσής Αυγής, είχε και εκείνος ρωτήσει σχετικά:

“1) Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφουν αυτή τη δραστηριότητα πάνω από ελληνικές πόλεις (και στην Αθήνα), ποια είναι η σημερινή θέση της Κυβέρνησης για τους αεροψεκασμούς;

2) Γιατί τα συναρμόδια Υπουργεία αρνούνται να παράσχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τους ψεκασμούς, τώρα που είναι ολοφάνερο ότι αυτοί έχουν γίνει κοινοί σε όλους τους πολίτες; Μήπως έχουν βάση οι «θεωρίες συνωμοσίας» που εντέχνως αφήνει η Κυβέρνηση να καλλιεργούνται;

3) Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζομένου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; Πότε άρχισαν, με τι πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;”.

Ερώτηση περί ψεκασμών, έχει φέρει στη Βουλή από τους ΑΝ. ΕΛ. ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αναφερόμενος όμως στο πρόβλημα της καταπολέμησης των κουνουπιών στον Έβρο.

“Στο νομό Έβρου κάθε χρόνο προωθούνται μέτρα από την περιφέρεια ΑΜΘ για την καταπολέμηση του προβλήματος του μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών, τα οποία ορισμένες φορές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία των  κατοίκων, διότι τα συγκεκριμένα έντομα είναι φορείς και μπορούν να μεταδώσουν εκτός από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τον Δάγκειο πυρετό, την ελονοσία, τον κίτρινο πυρετό, φιλαριάσεις, κλπ. Ιδιαίτερα στην περιοχή του Νομού Έβρου, η παρουσία του ποταμού Έβρου κατά μήκος του Νομού σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων και θερινών μηνών, καθιστούν το περιβάλλον πολύ ευνοϊκό για τον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού των κουνουπιών”, είχε πει, ζητώντας ψεκασμό για τα κουνούπια.

Οκτώβριος του 2013. Δημοσκόπηση της Metronanalysis που δείχνει πως δεν είναι και λίγοι εκεί έξω που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν:

Φυσικά, με το ζήτημα έχει ασχοληθεί και ο Σταύρος Θεοδωράκης στους Πρωταγωνιστές:

Σχόλιο για τα παραπάνω; “Ο μεγαλύτερος εχθρός της γνώσης δεν είναι η άγνοια αλλά η ψευδαίσθηση της γνώσης”, έχει πει ο Stephen Hawking.

Γιατί είπαμε, πώς θα ζήσουμε χωρίς θεωρίες συνωμοσίας;

Ένας, δύο, τρεις, πολλοί ψεκασμοί

Εν κατακλείδι, ο Πάνος Καμμένος συγχέεται μάλλον με τα περί “ψεκασμών” για την θρυλική ατάκα του περί “υδατανθράκων” και για τις ερωτήσεις που έχει φέρει στη Βουλή για τα ελληνικά κοιτάσματα και την ΑΟΖ. Όσο για τους ψεκασμούς, περισσότερο “αγνωστικιστές” θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τους ΑΝ.ΕΛ., παρά οπαδούς της θεωρίας. 

Εδώ μια ενδιαφέρουσα επιστημονική ανάλυση για το τί πραγματικά είναι οι αεροψεκασμοί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα