Ο Καραμανλής στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…» ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έκανε αποδεκτή την πρόταση του για επανασύσταση της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη

Το θέμα όμως της Θράκης, το οποιο αναλύει στο βιβλίο του το καραμανλικό στέλεχος της ΝΔ, ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον πρώην πρωθυπουργό και όπως φαίνεται ένωσε τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα αν κρίνει κανείς από τις παρουσίες.

Παρών καταρχήν ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, από τον οποίο όμως ο κ.Στυλανίδης ζήτησε την άδεια να σπάσει το πρωτόκολλο και να αναγγείλει πρώτους τους Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα και Ξάνθης και Περιιθεωρίου Παντελεήμονα.

Το παρόν έδωσαν επίσης από τη ΝΔ ο πρώην πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα.

Από την εκδήλωση πέρασε και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Παρόντες επίσης ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρώην Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος, δικαστικοί και πρέσβεις κα.

Ο συγγραφέας αν και αναφέρεται στην Θράκη εντούτοις τα πολιτικά ζητήματα που ανοίγει έχουν ευρύτερη πολιτική σημασία καθώς, κατά τον κ. Στυλιανίδη «μετά την κρίση που ξέσπασε το 2010 και τη μετεξέλιξη της τουρκικής παρεμβατικότητας στην κατεύθυνση της “πολιτικης συνδιοίκησης” στην περιοχή, διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο που καθιστά πιο αναγκαία την οριζόντια συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Μάλιστα στο πάνελ των ομιλητών για το βιβλίο του πρώην βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, είναι και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έκανε αποδεκτή την πρόταση του κ.Στυλιανίδη για επανασύσταση της διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη

Στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Στυλιανίδης είχε πρωταγωνιστήσει για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της βουλής για τη Θράκη όταν με επιστολή του τον Ιούνιο του 2014 είχε απευθυνθεί στον τότε πρόεδρο της βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά όπως ο ίδιος επισημαίνει η πρόταση δεν προχώρησε με ευθύνη των ηγεσιών των κομμάτων αφήνοντας αιχμές και κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον οποίο είχε ζητήσει την άνοιξη του ίδιου έτους την προσωπική του παρέμβαση για «αστοχίες της κεντρικής διοίκησης» στη Θράκη.

Μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015 ο κ. Στυλιανίδης συγκέντρωσε υπογραφές 57 βουλευτών της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και επανέφερε το αίτημα για διακομματική τον Ιούνιο του 2015 με επιστολή προς την τότε πρόεδρο της βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Εκτός του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο Άγγελος Συρίγος επίκουρος καθηγητής διεθνούς δικαίου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με τη συμμετοχή Παυλόπουλου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στυλιανίδη

SHARE: