Ο Κατρούγκαλος απάντησε στον Πάιατ: Κανένα πρόβλημα να “εκπλήσσουμε” αν αυτό γίνεται για προστασία των εθνικών συμφερόντων

Ο Κατρούγκαλος απάντησε στον Πάιατ: Κανένα πρόβλημα να “εκπλήσσουμε” αν αυτό γίνεται για προστασία των εθνικών συμφερόντων
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Αμεσα απάντησε στον Τζέφρι Πάιατ ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Είχε προηγηθεί τηλεοπτική συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη και η έκπληξή του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην ελληνοαμερικανική συμφωνία.

Απάντηση στον Τζέφρι Πάιατ ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε τα εξής: «Ο φίλος πρέσβης των ΗΠΑ δηλώνει “έκπληκτος” για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία για τις βάσεις. Είναι αλήθεια ότι εμείς αναβαθμίσαμε τις σχέσεις μας σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου, στη βάση όμως της αμοιβαιότητας, όχι του “προκεχωρημένου φυλακίου”».

«Συνεπώς ποτέ δεν θα απεμπολούσαμε το δικαίωμα της χώρας μας να διαπραγματεύεται για τις βάσεις, όπως έπραξε, μοναδικός πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση, ο Κ. Μητσοτάκης, παραχωρώντας χωρίς αντάλλαγμα την χρήση τους για αόριστη διάρκεια. Κανένα πρόβλημα να “εκπλήσσουμε” τον Αμερικανό Πρέσβη, αν αυτό γίνεται για προστασία των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα