Ο Κουίκ καταγγέλλει πάρτι της Task Force με μελέτες και υπερκοστολογημένα προγράμματα

Ο Κουίκ καταγγέλλει πάρτι της Task Force με μελέτες και  υπερκοστολογημένα προγράμματα
ΑΘΗΝΑ-9/2/2015-ΒΟΥΛΗ-2Η ΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.(EUROKINISSI// ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουικ, ότι οι μελέτες για τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης δινόντουσαν υπερκοστολογημένα στην τάσκ φορς και σε ξένες κυβερνήσεις. Τι δήλωσε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με έμαθε να μην είμαι αριστεροφοβικός. Ήρθε η ώρα της δικαίωσης. Οι ΑΝΕΛ αποδείξαμε στη πράξη ότι είναι στη κυβέρνηση για να δώσουν άμεση λύση για τη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ανταποκριθήκαμε στην θέληση του ελληνικού λαού για κοινωνική δικαίωση», δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουικ και πρόσθεσε:

«Σε μια περίοδο που οι Έλληνες πολίτες θέλουν να βλέπουν τη σύνθεση και όχι την αποσύνθεση, θέλουν κοινή προσπάθεια και πολιτικούς να συνεργάζονται και να βρίσκουν αυτά που τους ενώνουν και όχι πολιτικές δυνάμεις που διχάζουν». Ο κ. Κουίκ δεσμεύτηκε ότι από τη θέση που ανέλαβε, θα υπηρετήσει τον συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων των δύο εταίρων, για μια Ελλάδα έξω από τα μνημόνια.

«Η Ελλάδα θα ξαναβρεί το ανάστημα της σε μια Ευρώπη μέσα στην ευρωζώνη. Θα παρακολουθώ τον συντονισμό. Δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση. Δεν πρόκειται να ξανασυμβεί ο γενικός γραμματέας συντονισμού, να συνεχίσει να γίνεται κρεατομηχανή διάλυσης της δημόσιας διοίκησης», τόνισε ο κ. Κουίκ και πρόσθεσε:

«Δεν θα ξαναβρεθώ μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη, να ανακαλύπτω ότι δίπλα στο γραφείο μου, οργάνωνε σύσκεψη του δικού του υπουργείου, εκπρόσωπος της ομάδας Ράιχενμπαχ. Δεν θα ξανασυμβεί αυτό, με πρόσχημα την ταχύτερη ανάθεση μελετών , για τον εξωραϊσμό της δημόσιας διοίκησης. Ο κ. Ράιχενμπαχ, είχε απαιτήσει και πέτυχε, να υπογραφεί με την «τάσκ φορς» η ανάθεση μεγάλου αριθμού μελετών σε μεγάλες εταιρίες ξένων χ ωρών και όχι ελληνικές. Γινόταν πάρτι με τις μελέτες που τις έπαιρνε με «κοντράτο» η ομάδα «τάσκ φορς» για να δίνει σε ξένες κυβερνήσεις υπερκοστολογημένα προγράμματα. Και αυτό δεν θα μείνει έτσι θα έχει συνέχεια».

«’Άλλο δωρεάν τεχνική βοήθεια, και άλλο πάρτι με υπερκοστολογημένες μελέτες, με ξένες κυβερνήσεις να τσακώνονται για να τις πάρουν τα δικά τους παιδιά» επεσήμανε ο κ. Κουίκ.

(ΑΠΕ – ΑΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα