Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει “σκληρό ροκ” για τα Τέμπη

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Η πολιτική κόντρα κορυφώνεται σήμερα στη Βουλή, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας. Η γραμμή της ΝΔ και η κάλυψη στον Καραμανλή.

Το γάντι που πέταξε η αντιπολίτευση θα σηκώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σήμερα στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται ειδικότερα να καταγγείλει εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών από την αντιπολίτευση. Καθώς και να επαναλάβει ότι την υπόθεση ερευνά η Δικαιοσύνη, την οποία – όπως λέει η κυβέρνηση – όλοι πρέπει να αφήσουν να κάνει τη δουλειά της.

Ενώ εκ των πραγμάτων θα καλύψει τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος χθες στην ομιλία του τόνισε ότι δεν κρύφτηκε και δεν θα κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία. Η οποία άλλωστε – όπως υπογράμμισε- δεν αφορά το θέμα των Τεμπών, το οποίο υπάγεται στο άρθρο 86 του Συντάγματος.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη κινηθεί στη γραμμή περί “οικονομικών συμφερόντων”, που όπως υποστηρίζει βρίσκονται πίσω από την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Αναμένεται συνεπώς με ενδιαφέρον πως θα τοποθετηθεί ο κ. Μητσοτάκης σε αυτό το επίπεδο.

Δεδομένο είναι σε κάθε περίπτωση ότι ο πρωθυπουργός δεν θα χάσει την ευκαιρία να επιτεθεί και προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, για τη δήλωση περί διεξαγωγής των επόμενων εκλογών με διεθνείς παρατηρητές. Ήδη η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, έχει καταγγείλει τον κ.Κασσελάκη ως υπονομευτή της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως ούτε επί μνημονιακής κρίσης δεν αμφισβητήθηκε το αδιάβλητο των εκλογών.

Επιχείρηση συσπείρωσης της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται άλλωστε να επιχειρήσει να συσπειρώσει τη ΝΔ. Αλλά και να θέσει το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών, το οποίο κατά το Μαξίμου συνοψίζεται στο  δίλημμα “ΝΔ και σταθερότητα ή ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ και αβεβαιότητα”.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν ότι η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από το σύνολο των κομμάτων της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης, καθώς και οι συνεχείς επιθέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στους ομιλητές της πλειοψηφίας, ενεργοποιούν ξανά τη γαλάζια βάση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο κ. Καραμανλής χειροκροτήθηκε θερμά από τα γεμάτα χθες έδρανα της ΝΔ, μεταξύ άλλων όταν επεσήμανε ότι η πρόταση δυσπιστίας δεν έχει στόχο τον ίδιο αλλά τον κ.Μητσοτάκη, την κυβέρνηση και τη γαλάζια παράταξη.

Καθώς και ότι κορυφαίοι υπουργοί και πλήθος βουλευτές πήραν το λόγο στη Βουλή, εξαπολύοντας αντεπίθεση στην αντιπολίτευση, με πρώτο τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Ενώ μετά τα θερμά επεισόδια με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, γαλάζια στελέχη κατηγορούσαν την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για σόου. Στο γαλάζιο στρατόπεδο αναμένουν πάντως ότι η κ.Κωνσταντοπούλου θα συνεχίσει την τακτική παρεμβάσεων από τα έδρανα και κατά τη σημερινή ομιλία Μητσοτάκη.

Σημειωτέον επίσης ότι οι δηλώσεις του Νίκου Παππά χθες το βράδυ στο Action24 πως υπήρξαν συνεννοήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας πριν από το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, έδωσαν την αφορμή στο Μάκη Βορίδη να αφήσει εκ νέου υπόνοιες για τα κίνητρα της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Βορίδης από την πρώτη ημέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας είχε σύρει το χορό των κατηγοριών στο ΠΑΣΟΚ περί εντολών από “οργανωμένα συμφέροντα”.

Πάντως από το ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για “φαντασιώσεις” του κ.Παππά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα